İYİ Parti'nin Ankara'da Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım’ı aday göstereceği iddia edildi

İYİ Parti'nin Ankara'da Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım’ı aday göstereceği iddia edildi
İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mansur Yavaş'ın karşısına, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Yıldırım'ı koyacağı iddia edildi.

İYİ Parti'nin Ankara'dan kimi aday göstereceği merak edilirken, dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre İYİ Parti'nin Ankara'da eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevi sürecinde başdanışmanlığını da yapan Cengiz Topel Yıldırım’ı aday göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.

İddiaya göre geçen hafta müzakerelerin yürütülmesinin ardından Cengiz Topel Yıldırım, Akşener ile son kez görüştü ve uzlaşı sağlandı. Yıldırım’ın Çarşamba günü İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılacak bir törenle kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Yavaş'a tercih edilmişti

Yıldırım, bir dönem Melih Gökçek'in ekibine karşı yarışıp Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığına seçildi. 2014’te de CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Ancak CHP yönetimi Mansur Yavaş’ı tercih etti.

2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenen Yıldırım'ın adı 2019'da da Mansur Yavaş’ın adaylığı kesinleşmeden önce konuşuldu. Yıldırım aday gösterilmediği bu iki seçimde de CHP'den getirilen ilçe adaylıklarını kabul etmedi.

Öte yandan eski başdanışmanın adaylığının konuşulmasının ardından Meral Akşener'in, 31 Mart yerel seçimlerine 81 ilde 'hür ve müstakil' olarak girme kararı akıllara geldi. (Kısa Dalga)

Gündem