İYİ Parti'nin Şanlıurfa il yöneticisi istifa edip CHP'ye katıldı

İYİ Parti'nin Şanlıurfa il yöneticisi istifa edip CHP'ye katıldı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'yı eleştirip CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını veto etmesini ardından partideki istifalar sürüyor.

Altılı Masa, dün bir araya gelerek 14 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak adayı görüştü. Ancak uzlaşma çıkmadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü Genel İdare Kurulu'nu toplantısının ardından, Altılı Masa'nın önerisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kabul etmediklerini açıkladı.

İYİ Parti lideri, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı önerdi.

Yönetici istifa etti

Şanlıurfa'da CHP Karaköprü İlçe Başkanı Rıdvan Çoban, İYİ Parti'nin Şanlıurfa il başkanlığında yönetim kurulu yedek üyelerinden Halil Akbayır'ın partisinden istifa ettiğini duyurdu.

CHP rozetini takan Akbayır, Akşener'e şu sözlerle tepki gösterdi: “Ben, bütün samimiyetimle, kalbimle bağlanmıştım yani. Ama bu son yapılan gururuma dokundu. Beni bitirdi. Ben de böyle bir karar aldım CHP'ye katılmakla. Yani ben ne anlam veremiyorum." (Kısa Dalga)

Gündem