İzmir Emniyet Müdürlüğü Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu
İzmir Emniyet Müdürlüğü, kentte bir kuyumcuya girerek kimlik ve ruhsat soran ve bu görüntüleri sosyal medyada yayınlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Nüfuzu kötüye kullanma" , " Özel hayatın gizliliğini ihlal" den suç duyurusunda bulundu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, İzmir'de Suriye kökenli Türkiye vatandaşı bir kişinin işlettiği kuyumcuya girerek kimlik ve dükkanının ruhsatını sormasının ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. 

Alçı, bugünkü "İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu" başlıklı yazısında özetle şu ifadelere yer verdi:

"(...) Önceki gün İzmir’de Suriyeli Arap kökenli Türkiye vatandaşının kuyumcu dükkanında yaşananlar çok üzücü ve utanç vericiydi.

Benim Ümit Özdağ ve Tanju Özcan benzeri zihniyetlere özgürlükçü-demokrat bir yazar olarak tavrım biliniyor.

Önemli olan, Ümit Özdağ’ın kendini “devlet otoritesi” yerine koyup bir yurttaşımıza kimlik ve ruhsat sorduğu, vergi levhası sorgulaması yaptığı bu rezalete Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tavır koyup koymayacağıydı.

Bir gazeteci olarak merak ettiğim konu buydu. Cevabı bulmak için devletin en kritik kurumlarındaki ilgili yetkili isimleri tek tek aradım. Bu yazıda ilk kez benden okuyacağınız bilgilere ulaştım.

Öncelikle söylemeliyim ki Türk Devleti deyince akla gelen tüm temel kurumların Ümit Özdağ olayına bakışı son derece olumsuz. Bu konuda tam bir milli mutabakat oluşmuş durumda. Bunu bu kadar kesinlikte ben de ilk kez öğrendim.

Nitekim İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün resmi başvurusuyla Ümit Özdağ’ın bu ülkenin yurttaşı bir kuyumcuyu afişe etmesi ile ilgili savcılığa bugün (Çarşamba) suç duyurusunda bulunulmuş.

Yani 29 Aralık 2021 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk kez net biçimde Ümit Özdağ’ın yaptıklarıyla ilgili yasal yollara müracaat etti.

Bu suç duyurusu elbette İzmir Emniyeti’nin kendi başına yaptığı bir girişim değil. Devletin bir kararının neticesi. Olay İzmir’de vuku bulduğu için de suç duyurusu oradan yapılıyor.

Çünkü dediğim gibi Ümit Özdağ bu kuyumcu olayında kendini adeta “devlet otoritesi” yerine koyup “denetim” yaparak ve bunu da alenen yayınlayarak resmen sınırı aştı."

Gündem