İzmir için adı geçiyor... Cemil Tuğay: Değişim o gitsin ben geleyim demek değil

İzmir için adı geçiyor... Cemil Tuğay: Değişim o gitsin ben geleyim demek değil
CHP İzmir'de adayını henüz açıklamadı. Kulisler 'değişim' den yana tavır gösteren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tuğay'ın aday olarak gösterilme ihtimalinin kuvvetli olduğunu konuşuyor. Tuğay, "Değişim sadece Genel Başkan değişikliği değildi. Burada, yerel yönetimlerde de bir anlayış ve söylem değişikliği oldu. Bunun anlaşılması lazım. Yoksa konu sadece o gitsin ben geleyim konusu değil' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi, son Parti Meclisi toplantısında da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağını ve İzmir’in açıklanmayı bekleyen 24 İlçe Başkan adayını belirlemedi.

İzmir'de dokuz büyükşehir aday adayı içerisinde, Cemil Tugay’ın ismi çokça konuşulmaya başladı.

Cemil Tugay, İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını yanıtladı.

Sayın Başkan, isminiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kamuoyunda çokça konuşuluyor. Fakat, aday olarak sizin öne çıkmanız ‘Hani kimse ödüllendirilmeyecekti. Cemil Tugay kurultayda değişimci olduğu için aday yapılacak’ eleştirilerine sebep oluyor. Bu eleştirileri siz de duydunuz mu ve ne demek istersiniz?


Evet ben de duyuyorum. Ancak burada eleştirilmesi gereken değil, anlaşılması gereken bir durum var. Benim değişimi desteklemem nedeniyle aday olmam eleştiri sebebi olmamalı. İnsanların henüz kafasında oturtamadığı şey, değişim ile neyin hedeflendiği. Bunu henüz anlatamadık, anlatmaya vakit olmadı. Ancak değişim, sadece Genel Başkan değişikliği değildi. Burada, yerel yönetimlerde de bir anlayış ve söylem değişikliği oldu. Bunun anlaşılması lazım. Yoksa konu sadece o gitsin ben geleyim konusu değil. Öyle zannedilirse, Özgür Özel’in genel başkan olmasından da değişim çıkmaz. Hatta insanlar, ‘Özgür Özel geldi yine de bir şey değişmedi’ der. Ama durum böyle değil. Değişim derken, neye farklı baktığımız iyi anlatılmalı ve iyi anlaşılmalı. Ben partimizdeki değişim sürecinin yerel yönetimlerde yaşama geçirilmesi için en doğru aday olarak kendimi görüyorum. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adayım.

İzmir neden bu hafta da açıklanmadı, bir bilginiz var mı?


Bazı çevreler, parti MYK toplantısında ben ve Buğra Gökce üzerinden tartışma çıktığını ve bu yüzden ertelendiğini yaygınlaştırıyor. Benim öğrenebildiğim kadarıyla bu bilgi doğru değil. Benimle ilgili MYK’da bir tartışma çıkmadı. Benim öğrendiğim kadarıyla İzmir’in bazı ilçeleri üzerine biraz daha çalışılması istendiği için tüm ilçeleri beraber açıklama kararı alındı. Bu dedikoduların maksadını da nereden çıktığını da biliyorum.

Siz Tunç Soyer ile yakındınız. Sizin Karşıyaka Belediye Başkanı olmanıza katkısı da olmuştu. Şimdi rakipsiniz. Aranızda bir problem var mı?

Hayır aramızda bir problem yok ve olamaz. Tunç Soyer ile geçmiş hukukumuz belli. Bu nedenle de bu süreçte Tunç Başkan hakkında çok dikkatli davrandım. Evet bir rekabet oluştu doğal olarak. Ancak bir problem yok. Farkındaysanız aday adayları arasında en sessiz kampanya yürüten de benim. Bunu, diğer aday adaylarına saygısızlık olmaması bakımından özel olarak tercih ediyorum. Tunç Soyer yeniden atanırsa, ben gereğini yaparım. Adaylıklar netleşince taşlar yerine oturur. Ben aday olarak atanırsam da inanıyorum ki Tunç Başkan beni saygı ve sevgi ile karşılar. (Kısa Dalga)

Gündem