İzmir Kınık'taki orman yangın için tahliye tedbiri: 3 mahalle boşaltılıyor

İzmir Kınık'taki orman yangın için tahliye tedbiri: 3 mahalle boşaltılıyor
İzmir'in Kınık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının evlere ulaşma riskine karşı yetkililer, 3 mahallenin tedbir amaçlı boşaltılmasına karar verdi.

İbrahimağa Mahallesi'ndeki ormanlık alanda öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangının söndürülmesi için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sürüyor.

T24'ün paylaştığı bilgilere göre; 15 helikopter, 7 uçak, 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale edilen yangının yayılımının durdurulmasına çalışılıyor.

Öte yandan, Antalya'nın Kemer ilçesi Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 24 Haziran Pazartesi akşamı saat 21.08’de başlayan orman yangını sürüyor. İzmir ve Kütahya'da da ormanlar yanmaya başladı. İzmir'in Kınık ilçesinde başlayan yangın nedeniyle alevlerin ilerlediği Çiftlik, Balaban ve Karatekeli mahalleri tedbir amacıyla boşaltıldı.

Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede alevlere, sabah saatlerine kadar gece görüşlü helikopterlerle ve karadan müdahale edildi.

Gündem