İzmir’de aşırı sıcak bir can aldı: PTT çalışanı dağıtım sırasında beyin kanaması geçirdi

İzmir’de aşırı sıcak bir can aldı: PTT çalışanı dağıtım sırasında beyin kanaması geçirdi
İzmir'de dün PTT çalışanı Berran Kırmızıgül, dağıtım sırasında beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. Kırmızıgül'ün ölümü üzerine açıklama yapan KESK Haber Sen üyeleri, Kırmızıgül'ü sıcak havada çalıştıran PTT yönetimini suçladı. PTT yöneticilerini istifaya çağıran Haber Sen, suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

PTT'de görevli 42 yaşındaki Berran Kırmızıgül, dün dağıtım sırasında fenalaşarak Ege Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.

Egede Son Söz gazetesinden Diren Çelik'in haberine göre, beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Kırmızıgül, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 9 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen Kırmızıgül, anne ve babası ile yaşıyordu.

Kırmızıgül'ün mesai arkadaşları bugün Bayraklı'daki PTT Dağıtım Merkezi'nde basın açıklaması yaptı.

KESK'e bağlı Haber Sen üyeleri, sıcaklık uyarısı verilen günlerde dağıtıma ara verilmesini istedi.

6 Nolu şubeden Derya Balseven, yaptığı açıklamada, "Kopsun kıyamet artık yeter. Dün bu binadan Berran sırtında yüküyle çıktı ve geri dönmedi. Daha kötüsü olabilir mi, daha ne yaşayacağız, ne var sırada? Kim verecek bunun hesabını?” diye sordu.

İş cinayetlerinde iktidar yetkililerinden gelen “kader, fıtrat” açıklamalarına işaret eden Balseven, “Bu da mı takdiri ilahi, bu da mı kader planı? Yoksa PTT'de çalışıyorsun diye bu işin fıtratında mı var bu yaşadıklarımız” dedi.

Balseven, şöyle konuştu: "Performans sayıları kaldırılmalıdır. İş güvenliği kuralları harfiyen uygulanmalıdır. Çarşamba günü yani yarın yüzyılın sıcağı olacağı söyleniyor. Ne olur riski yok edemediğimiz günlerde dağıtım yapılmasa. Ölmek istemiyoruz ey PTT yöneticileri. Berran'a yaşattığınızı yanınıza kar koymayacağız. Ta ki sizler insan olduğumuzu hatırlayıncaya kadar bu mücadele devam edecek.” (Kısa Dalga)

Gündem