İzmir'de kadın cinayeti: Velayetleri babaya verilen çocuklarını görmeye gitti, öldürüldü

İzmir'de kadın cinayeti: Velayetleri babaya verilen çocuklarını görmeye gitti, öldürüldü
Boşandığı erkekte kalan iki çocuğunu görmeye gelen Remziye Tüysüz katledildi. Yalçın Polat, Tüysüz'ü boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

Konya'da yaşayan 22 yaşındaki Remziye Tüysüz, velayeti babalarında olan iki çocuğunu görmek için dün akşam üzeri geldiği İzmir'in Bornova ilçesinde ölü bulundu. Cinayeti boşandığı 28 yaşındaki Yalçın Polat'ın işlediği ortaya çıktı.

Polat'ın Bornova Merkez Mahallesi'ndeki evine 23.45 sıralarında gelen bir yakını, kapının açık görünce içeri girdi ve Remziye Tüysüz'ün cesedinin battaniyeye sarılı olduğunu gördü.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Ekiplerin yaptığı incelemede Tüysüz'ün boğularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, Tüysüz'ün 4 ay önce boşandığı oto tamircisi Yalçın Polat'ın babası H.P., babaannesi H.P. ve kardeşleri O.P. ile F.P.'yi gözaltına aldı. Polis, Yalçın Polat'ın yakalanması için çalışma başlattı. Başka bir suçtan da arandığı öğrenilen Polat'ın araç kiraladığı belirlendi. Söz konusu aracı takibe alan polis, Polat'ın evinin önünde de tedbir aldı. Kiralık araçla olay yerine gelen Yalçın Polat, evinin önünde yakalanıp, gözaltına alındı.

ÇOCUKLAR BABAANNELERİNDEYDİ

Yalçın Polat, polisteki ilk ifadesinde, Tüysüz ile evliliklerinin şiddetli geçimsizlik sebebiyle bittiğini belirterek, "Dün de benzer konular sebebiyle tartıştık. Sinirlerine hakim olamadım ve ellerimle boğup, öldürdüm" dedi. Cinayet işlendiğinde çiftin çocuklarının evde değil, babaanneleri H.P. ile oldukları öğrenildi. (DHA)

Kadın