İzmir'de sel yaşamı felç etti, 1 kişi yaşamını yitirdi

İzmir'de sel yaşamı felç etti, 1 kişi yaşamını yitirdi
İzmir'de dün sabah saatlerinde yaşanan art arda depremlerin ardından dün akşam saatlerinden itibaren şiddetli fırtına ve sağanak yağmurla oluşan sel hayatı felç etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlileri uyardı: "Evden çıkmayın" diye uyardı, Menderes ilçesinde bir kişi yaşamını yitirdi, kamu çalışanları izinli sayıldı.

Son 11 saatte İzmir'in merkezinde metrekareye 128, Bayraklı'da 115, Balçova'da 99, Menderes'te 87, Bornova'da 71, Buca'da 55, Kemalpaşa'da 49, Karabağlar'da 48 kilogram yağış düştü.

İZBAN, şiddetli yağış nedeniyle Turan-Halkapınar arasındaki tren seferlerinin geçici olarak durulduğunu, Kemer-Gaziemir arasında ise tek hat üzerinden seferlerin yapıldığını açıkladı.

Şiddetli yağış sonrası İzmir Valiliği, AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve itfaiye müdürlükleri ile eş güdüm halinde su baskınına maruz kalan iş yerleri ve evlerin tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir kent merkezi ile Dikili, Aliağa ve Foça'da şiddetli sağanak sel baskınlarına neden oldu. Dereler taştı, araçlar sel altında. Kamu çalışanları izinli sayıldı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 'evden çıkmayın' duyurusu yapıldı. Menderes ilçesinde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 


İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada da, gök gürültülü sağanak yağmurun özellikle Seferihisar, Menderes, Selçuk, Torbalı, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Konak, Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde çok kuvvetli olacağı uyarısı yapılmıştı. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve hortum riskine karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Yağmur ve fırtınanın bu geceye kadar devam edeceği  duyuruldu.

İzmir Valisi, Menderes ilçesinde bir kişinin cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Gündem