İzmir'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren 49 öğrenci ve 2 avukat serbest bırakıldı

İzmir'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren 49 öğrenci ve 2 avukat serbest bırakıldı
İzmir'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek amacıyla basın açıklaması yapmak isterken polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınan 49 öğrenci ve 2 avukat, savcılıkça serbest bırakıldı.

İzmir'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek amacıyla basın açıklaması yapmak isterken polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınan 49 öğrenci ve 2 avukat, savcılıkça serbest bırakıldı. Darp ve ters kelepçeye maruz kaldığını anlatan öğrencilerden Emine Akbaba, "Çok ciddi bir öfkeyle saldırdılar. Bir arkadaşımızın burnu kırıldı. Ben de yüzümün ortasına yumruk yedim. Bileğimde kelepçe izleri halen duruyor" derken, olaylar sırasında başından yaralanan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da "Bu şiddet olaylarını Gezi'de ve diğer üniversite olaylarının hiçbirinde görmedim. Bunların İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı ve MHP liderinin hedef göstermesi sonucunda olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İzmir Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde dün akşam Boğaziçi öğrencilerine destek amacıyla basın açıklaması yapmak istedikleri sırada, polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınan 49 öğrenci ve 2 avukat, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. 51 kişi, savcılıkça serbest bırakıldı. Ancak, çok sayıda görüntüye de yansıyan, polisin uyguladığı şiddet tepki çekti.

Yüzümün ortasına yumruk yedim

Gözaltına alınan ve bu sabah serbest bırakılan Ege Üniversitesi öğrencisi Emine Akbaba, "İlk gözaltına alınan kişilerden biri benim. Çok yakın mesafeden yüzümüze gaz sıktılar. Sonra karga tulumba araca götürdüler. Orada çok sıkı bir şekilde ters kelepçe uyguladılar. Halen kelepçe izleri duruyor... Polis, çok ciddi bir öfkeyle bize saldırdı. Burnu kırılan bir arkadaşımız var. Ben de sağlık muayenesinden tekrar emniyete götürülürken yüzümün ortasına bir yumruk yedim. Burnumda incinme var. Ancak bunlar darp raporlarına düzgün bir şekilde geçirilmedi" diye konuştu.

Devlete karşı slogan olur mu?

Yoğun gaz sıkılan arbede sırasında başından yaralanan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, polisin öğrencilere yönelik darp ve ters kelepçe uygulamasına sert tepki gösterdi. Polat, polisin hiçbir öğrencinin elinde taş ve sopa yokken saldırıya geçtiğini savundu. Polat, "Polis öğrencileri hedef göstererek saldırdı.. Ben milletvekili olduğumu söyleyerek yanlarına gittim. Yerde ters kelepçeyle yatırılıp üzerine basılmış gençleri kaldırmaya çalışırken polis benim milletvekili olduğumu bildiği halde üzerime gaz sıktı, boşalttı.. Bildiğiniz tartaklandık. Öğrencilerimiz, bizim filizlerimiz kafaları yerlere vurularak sürüklendi. Bunlar, ortada bir şey yokken uygulanan bir polis şiddetiydi. Arayıp sorduğumuzda Emniyet yetkililerini 'devlete karşı slogan olmaz' dediler. Devlete karşı slogan dedikleri Boğaziçi Üniversitesi Rektörünün istifa talebi bir de 'faşizme karşı omuz omuza' idi. Bunlara bile tahammül gösterilmedi" diye konuştu.
(ANKA)

 



Gündem