Artı 1 farkla en güzel Sevgililer Günü buluşması

Artı 1 farkla en güzel Sevgililer Günü buluşması
İzmirli 20 yaşındaki Gülçin Kayhan'ın kendisi gibi down sendromlu sevgilisi 22 yaşındaki Can Ural'la uzun bir süreden sonra 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle buluşması, bugünün en güzel kutlamalarından biri oldu.

İzmir'de oturan Gülçin Kayhan (20), bir yıldır birlikte olduğu, kendisi gibi down sendromlu sevgilisi Can Ural'a (22) ulaşıp 14 Şubat için aldığı hediyeleri bir türlü veremeyince devreye Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ girdi. Özel izinle evinden alınan down sendromlu Gülçin, kapısını çaldığı sevgilisi Can'a üzerinde fotoğraflarının yer aldığı hediye bardağı ve kırmızı gülü sundu. Pandemi sürecinden beri görüşemeyen down sendromlu sevgililerin kavuşma ve mutluluk anı, hem annelerini hem de belediye ekiplerini duygulandırdı.

Bu yıl pandemi gölgesinde kalan 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, İzmir'den yürekleri ısıtan bir aşk hikayesi objektiflere yansıdı.
Bornova'nın Altındağ Mahallesi'nde oturan 20 yaşındaki Gülçin Kayhan, pandemi yasakları ve risk grubunda olmaları nedeniyle, kendisi gibi down sendromlu sevgilisi Can Ural (22) ile bir türlü buluşamadı. 14 Şubat Sevgililer Günü için aldığı hediyeleri de Can'a ulaştıramayan Gülçin, çareyi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'ı aramakta buldu. Down sendromlu Gülçin, Başkan İduğ'dan hazırladığı hediyeleri sevgilisi Can'a ulaştırmasını istedi. Ancak Başkan İduğ, işi daha ileri götürerek, genç kıza, "Gel seni sevgilinle buluşturayım, hediyeni de kendin ver" teklifini iletti.

Ardından, Başkan İduğ'un talimatı ve aldığı özel izinle, dezenfekte edilmiş bir araç genç kızın kapısına yanaştı. Genç kız, annesi Döndü Kayhan ile birlikte belediyenin tahsis ettiği araca binip yine Bornova'nın Erzene Mahallesi'nde oturan sevgilisi Can Ural'ın evine geldi.

Duygulandıran anlar

Pandemi sürecinden beri görüşemeyen sevgililerin buluşması duygusal anlara sahne oldu. Gülümseyip birbirlerine sarılan ve hasret gideren gençlerin anneleri ve belediye ekipleri de gözyaşlarına güçlükle hakim oldu.

Gülçin'in aldığı, üzerinde fotoğraflarının bulunduğu bardağı çok beğenen Can, kendi hediyesini de verip çikolata ikram etti. Gençler, içtikleri kahve eşliğinde bir süre sohbet etti.

Gülçin'in annesi Döndü Kayhan, "Gülçin hediye yollamak istemişti. Ama kargoya vermeye geç kaldık. Bornova Belediyesi'ni aradım. Dedim acaba dönerler mi diye tereddütte kaldım. Ama saniyesinde döndüler. Kızım çok mutlu oldu. Çok üzülüyordu, hediyesini veremeyecek diye.. Başkanımız Mustafa İduğ'a ve Bornova Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Can'ın annesi Nevin Ural da gençlerin bu buluşmadan çok mutlu olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğitimde başlayan aşk

Bornova Belediyesi bir süredir down sendromlu çocuklar ve gençler için özel kurslar, etkinlikler düzenliyor. Başkan Mustafa İduğ da bu etkinlikler sırasında down sendromlular ve aileleriyle yakından ilgileniyor. Can ve Gülçin ise belediyenin geçen yıl bir otelde "İş'te fark yaratıyoruz" adlı programı kapsamında düzenlediği "servis elemanı" eğitimlerinde tanışmışlar. Down sendromlu gençler, eğitimin ardından restoranda çalışmayı beklerken, pandemi nedeniyle evlerine kapanmış.

(ANKA- Mustafa Akbaş)

Gündem