James Webb, Tarantula Bulutsusu’nda daha önce görülmemiş binlerce genç yıldızı görüntüledi

James Webb, Tarantula Bulutsusu’nda daha önce görülmemiş binlerce genç yıldızı görüntüledi
Şimdiye kadar geliştirilmiş en büyük ve güçlü uzay teleskobu James Webb, Tarantula Bulutsusu’nu görüntüledi. Yeni görüntüde daha önce görülmeyen binlerce genç yıldız yer alıyor.

NASA’nın Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Kanada Uzay Ajansı (CSA) ile birlikte geliştirdiği James Webb Uzay Teleskobu, Tarantula Bulutsusu’nun daha önce keşfedilmemiş binlerce genç yıldızı içeren görüntüsünü yakaladı.

NASA, yeni görüntüye dair yaptığı paylaşımında, “Tarantula Bulutsusu'nda daha önce hiç görülmemiş binlerce genç yıldıza bakmak için bir dakikanızı ayırın” dedi ve “Galaksimizin yakınındaki en büyük ve en parlak yıldız oluşum bölgesi, bilinen en sıcak, en büyük kütleli yıldızlara ev sahipliği yapıyor” ifadelerini kullandı.

NASA ayrıca, Tarantula Bulutsusu’na ait, Hubble Uzay Teleskobu ile James Webb Uzay Teleskobu’nun çektiği görüntülerin bir karşılaştırmasını da paylaştı.

Dünyadan yaklaşık 180 bin ışık yılı uzaklıkta bulunan Tarantula Bulutsusu, Dünya’da yalnızca güney yarım küreden görülebilen Japon Balığı takımyıldızında buluyor.

1751 senesinde Fransız astronom Nicolas Louis de Lacaille tarafından keşfedilen Tarantula Bulutsusu, Samanyolu Galaksisi’ne en yakın gökadalardaki en parlak yıldız oluşturan bölge olarak anılıyor.

İlk etapta bir yıldız olarak tanımlanan, ancak sonrasında bulutsu olduğu anlaşılan Tarantula Bulutsusu, Büyük Macellan Bulutu içerisindeki H II bölgesinde yer alıyor.

Dünya