James Webb Teleskobu 'Araba Tekeri Galaksi'sinin fotoğraflarını paylaştı

James Webb Teleskobu 'Araba Tekeri Galaksi'sinin fotoğraflarını paylaştı
NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu, Araba Tekeri Galaksisi'nin yeni fotoğraflarını çekti.

1941 yılında İsviçreli astronom Fritz Zwicky'nin keşfettiği, 150 bin ışık yılı çapındaki Araba Tekeri Galaksisi'nin (The Cartwheel Galaxy) üzerindeki sır perdesi aralanıyor.

Webtekno'da yer alan habere göre, NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu, Araba Tekeri Galaksisi'nin yeni fotoğraflarını çekti. Bu fotoğraflar sayesinde galaksi hakkında çok daha detaylı bilgilere ulaşabilmek mümkün olacak.

Cartwheel Galaksisi, Dünya'dan yaklaşık olarak 500 milyon ışık yılı mesafede bulunuyor. Bu ilginç gök cisminin ismi iki spiral galaksinin çarpışmasından doğan ve bir at arabasının tekerleğini andıran şeklinden geliyor.

hubble-webb.jpg
Yukarıdaki görüntünün sol tarafında yer alan kısım Hubble UzayTeleskobu'yla, sağ tarafında yer alan kısım ise James Webb Uzay Teleskobu'yla çekildi.

GEÇİŞ EVRESİNDE

James Webb Uzay Teleskobu'ndan gelen görüntüler, gök cisminin henüz geçiş evresinde olduğunu gösteriyor. Bilim insanlarına göre başta birbirinden ayrı sarmal galaksilerin birleşimiyle oluşan yapının şu anki durumu, bize Araba Tekeri Galaksisi'nin geçmişi ve geleceği hakkında da bilgiler veriyor.

Dünya