Japonya'da 30 deniz kaplumbağası 'boğazları kesilmiş' halde bulundu

Japonya'da 30 deniz kaplumbağası 'boğazları kesilmiş' halde bulundu
Japonya'da nesli tükenmekte olan 30 yeşil deniz kaplumbağası, bir adanın sahilinde ölü bulundu. Balıkçıların, takıldıkları ağdan çıkarmak için kaplumbağaların boğazını kestiği düşünülüyor.

Japonya’daki Kumejina adasının kıyılarında, en az 30 yeşil deniz kaplumbağası ölü bulundu. Nesli tükenmekte olan kaplumbağaların birçoğunun boyunlarından bıçaklandığı belirtildi. Suların gelgitle çekilmesi sonrası geçtiğimiz perşembe günü yerliler tarafından fark edilen kaplumbağalara uygulanan şiddet araştırılıyor.

Japonya basınındaki haberlere göre, hayvanların yaralı halde halde görülmesi üzerine adadaki Deniz Kaplumbağası Müzesi yetkilileri sahile koştu. Ancak olay yerine vardıklarında kaplumbağaların birçoğu hareketsiz haldeydi. Boyunlarında bıçak yaraları bulunan kaplumbağaların bazılarının yüzgeçlerinin kesildiği de anlaşıldı.

Müze çalışanlarından Asahi Shimbun "Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Bunu idrak etmek gerçekten zor’" dedi.

Soruşturma başlatan polisin, balıkçılardan şüphelendiği belirtiliyor. Ancak şu ana kadar herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı net değil.

Maniachi haber sitesine göre, en az bir balıkçı hayvanları ağından atmak için yaraladığını itiraf etti. Balıkçı, kaplumbağaların bazılarını ağdan kurtarıp denize bıraktığını ancak ağır olanları kurtaramadığı için bıçakladığını anlattı.

Yeşil deniz kaplumbağaları, Japonya'da nesli tükenmekte olan türler kategorisinde. (Kısa Dalga)

Dünya