Japonya'da bir belediye başkanı hakkında 99 cinsel taciz suçlaması

Japonya'da bir belediye başkanı hakkında 99 cinsel taciz suçlaması
Japonya'nın Ginan Belediye Başkanı Hideo Kojima, hakkında 99 ayrı cinsel saldırı iddiası yer aldı. İddilar sonrası Kojima görevinden ayrılacağını duyurdu.

Japonya'da kadın çalışanları tarafından hakkında 99 farklı 'cinsel taciz' suçlaması bulunan Belediye Başkanı Hideo Kojima, görevinden ayrılacağını duyurdu.

Gifu şehrindeki Ginan kasabasının belediye başkanlığı görevini yürüten Hideo Kojima, düzenlediği basın toplantısında ağlayarak hakkındaki bazı suçlamaları reddetti.

Gazete Duvar'ın The Guardian'dan aktardığına göre, Kojima hakkındaki iddialar sonrası 'taciz' iddiasıyla resmi soruşturma başlatıldı.

Kojima, görgü tanıklarının da doğruladığı, bağımsız bir komite tarafından raporlaştırılan bazı taciz iddialarını reddetti. Belediye Başkanı, televizyonda yayınlanan açıklamasında, çalışanlarına yönelik davranışlarının sarılma gibi görünmüş olabileceğini ama kendisinin öyle bir şey yapmadığını ileri sürdü.

Tarafsız değil dediği komitenin raporunu tam okumadı

Kojima, komitenin hazırladığı raporun tarafsız olmadığını iddia ederken, Japonya'nın NHK devlet televizyon kanalı, Kojima'nın tüm raporu okumadığını aktardı. Raporda, Belediye Başkanı'nın altında çalışanlara 'ellerinin adaletli ve yumuşak olduğunu söylediği ve kadın çalışanlarından ellerine dokunmasını istediği' iddiaları da yer aldı.

Rapora göre, Hideo Kojima, ayrıca 'pantolonunun paçalarını sıvayarak bacaklarını da göstermiş ve çalışanlarından bacaklarına dokunmasını' istemişti. Raporda, bazı çalışanların bunun sonrasında ellerini spreylerle dezenfekte ettiği ifade edildi.

"Herhangi bir ceza soruşturması açılmadı"

Salı günü resmi olarak görevden ayrılması beklenen Kojima hakkında herhangi bir ceza soruşturması açılmadı. Shukan Bunshun isimli haftalık derginin haberinin ardından açılan soruşturmada ise Kojima'nın 'sık sık kadın çalışanlarının başını okşadığı' belirtilmişti. Komije ise bunun 'minnet duygusunu ifade etmek için' olduğunu savunmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya