Japonya'da yoğun kar yağışı: Yaralı sayısı 240'a yükseldi

Japonya'da yoğun kar yağışı: Yaralı sayısı 240'a yükseldi
Japonya'nın başkenti Tokyo ile çevresindeki Kanagawa, Saitama ve Çiba eyaletlerinde yoğun kar yağışında yaralananların sayısı 240'a çıktı.

Başkentin kuzeybatısındaki Saitama'da 70, güneydoğusundaki Kanagawa'da da 30 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Kar yağışının etkili olduğu ve buzlanma yaşanan Tomei ve Metropolitan otoyollarında ulaşım aksadı. Tokyo dahil, doğu kıyısındaki eyaletlerde 14 bini aşkın evde geçici elektrik kesintisi meydana geldi.

30'a yakın iç hat uçuşu iptal edildi

AA'nın aktardığına göre, All Nippon Airways (ANA) ve Japonya Havayolları (JAL) firmalarına ait Tokyo kalkış ve inişli 30'a yakın iç hat uçuşu iptal edilirken, East Japan Railway firmasına ait bazı tren seferleri de geçici olarak durduruldu, bazı seferlerin 10 saate yakın gecikme yaşadığı aktarıldı. 1600'e yakın yakın yolcunun vagonlarda gecelediği, tren seferlerindeki geçici durdurmaların toplamda 190 bine yakın yolcuyu olumsuz etkilediği bildirildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) son uyarısında Tokyo dahil bölge geneli dokuz eyalette önceki gün yayımladığı şiddetli kar yağışı uyarılarını kaldırdı.

JMA kar kalınlığının Tokyo içinde ise 8 santimetreyi bulduğunu açıkladı. Ajansa göre başkent Tokyo içinde kar kalınlığı en son Şubat 2022'de 1 santimetreye ulaşmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya