JINNEWS ve Mezopotamya Ajansı'ndan 11 gazeteci gözaltında

JINNEWS ve Mezopotamya Ajansı'ndan 11 gazeteci gözaltında
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında 11 gazeteci gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) haberine göre polis bugün MA'nın Ankara bürosuna giderek arama yaptı.

Soruşturma kapsamında gazetecilerin İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Van, Mardin ve Şanlıurfa'daki evlerine operasyon yapıldığı bildirildi.

Gözaltına alınan MA ve JINNEWS muhabirlerinin isimleri şöyle: MA yazıişleri müdürü Diren Yurtsever, Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Hakan Yalçın, Emrullah Acar, Habibe Eren, Deniz Nazlım, Ceylan Şahinli, Berivan Altan, Derya Ren, Öznur Değer.

Gazeteciler, bulundukları illerin emniyet müdürlüklerine götürüldü.

EMNİYET: 'KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK EDİCİ İÇERİKTE HABER'

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı paylaştı: “25.10.2022 günü PKK/KCK terör örgütünün basın komitesi altında faaliyet yürüten Mezopotamya Ajansı bünyesinde örgütsel faaliyet yürüttükleri, halkı kin ve düşmanlığa sevk edici içerikte haber yaptıkları teknik çalışmalar neticesinde tespit edilen 14 şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyonda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel kitap/döküman ele geçirilmiştir. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.”

Emniyet, gazetecilerin gözaltına alınma görüntülerini de paylaştı.

GAZETECİ MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Twitter'daki paylaşımında şunları kaydetti: "Sansür yasasının yürürlüğe girdiği günlerde çok sayıda gazeteci evleri basılarak, şafak operasyonlarıyla gözaltına alındı. Büroları da aranan meslektaşlarımıza avukat kısıtlaması getirildi. Bu uygulamalarla gazeteciliği krimlinalize edemeyeceksiniz!"

Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası (Basın-İş) de şunları kaydetti: "Gözaltına alınan gazetecilerin soruşturması hakkında 24 saat kısıtlama kararı verildi. Gazeteciler yere yatırıldı, ters kelepçeli halde bekletildi, gazetecilerin üzerlerine oturuldu ve gazetecilere silah doğrultuldu. Susmuyoruz, korkmuyoruz, meslektaşlarımızın yanındayız."

Sendika ayrıca gazetecilerin serbest bırakılmasını talep etti.

(Kısa Dalga)

Gündem