Johnson, geçen yıl Noel eğlencesi yaparak pandemi önlemlerini delmekle suçlanıyor

Johnson, geçen yıl Noel eğlencesi yaparak pandemi önlemlerini delmekle suçlanıyor
İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın kısıtlama kuralarını hiçe sayarak Başbakanlıkta 'Noel soruları eğlencesi' düzenlediğini gözler önüne seren kareler ortaya çıktı.
Boris Johnson'ın geçen yıl ülkede pandemi kısıtlamalarının uygulandığı dönemde Başbakanlık'ta 'Noel soruları eğlencesi' düzenlediğini gösteren fotoğraf ortaya çıktı.

İngiliz Mirror gazetesinin manşetine taşıdığı kareler kısa sürede ülke gündemine bomba gibi düştü.

Gazetenin 'Bizi yine aptal yerine koyuyor' başlıklı haberine göre, söz konusu eğlenceye Başbakanlık bürokratları ve basın birimi çalışanları da katıldı.

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada ise personelinin pandemi ile mücadele planları üzerinde çalışmaları için genellikle ofiste olmaları gerektiğine vurgu yapıldı ve 'Bu, sanal bir organizasyondu' denildi.

Aynı açıklamada Başbakanlık çalışanlarının ofiste bulunmak durumunda oldukları için organizasyona sanal olarak masalarından katıldıkları öne sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde Johnson'ın personelinin yasadışı bir Noel partisine ev sahipliği yapma konusunda şaka yaptığını gösteren video gizlice internete sızdırılmıştı. Johnson özür dilemişti.

Dünya