Jorge Jesus, 'en çok kazandıranlar' listesinde

Jorge Jesus, 'en çok kazandıranlar' listesinde
Kulüplere transferden en çok gelir sağlayan teknik direktörler sıralamasında Diego Simeone 1 milyar avroyu aşarak tarihe geçti. Fenerbahçe'nin hocası Jesus, 762 milyon avroyla yedinci oldu.

Futbolun en önemli unsurlarından teknik direktörler, sadece kulübede yaptıklarıyla değil parlattıkları oyuncularla da dikkat çekiyor.

Independent Türkçe'den Mehmet Altunkılıç'ın haberine göre Football Benchmark, 2000 - 2001 sezonundan bu yana çalıştıkları kulüplere en çok transfer geliri kazandıran 15 teknik direktörü sıraladı.

Atletico Madrid'de görev alan Diego Simeone başarısıyla ilk sırada yer alırken ikinci sırada Leonardo Jardim yer aldı.

teknik-direktorler.jpg

Kulübe en çok para kazandıran teknik direktörler arasında kariyerini Türkiye'de sürdüren Jorge Jesus'un yanı sıra uzun yıllardır kulüp çalıştırmayan Arsene Wenger'in de yer alması dikkat çekti.

Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Rafael Benitez, Pep guardiola da en çok gelir yaratan teknik adamlar arasında bulunuyor.

Jardim ikinci

Listenin ikinci sırasında Portekizli teknik direktör Leonardo Jardim yer aldı.

Braga, Sporting Lizbon, Monaco gibi kulüplerde de çalışan ve şuan Al Ahli'de görev alan Jardim, 65 oyuncudan 998 milyon 920 bin euro kulüplerine gelir yarattı.

2008'de Barcelona ile başlayan A takım kariyerinde Bayern Münih ve ardından Manchester City'yi çalıştıran Pep Guardiola, yaptığı harcamaların yanında kulüplere kazandırdıklarıyla da dikkat çekiyor.

Görev süresinde 82 oyuncunun satılmasına olanak sağlayan Guardiola, takımlarına kazandırdığı 863 milyon 110 bin euro ile kürsünün üçüncü basamağında yer alıyor.

Sezon başında Fenerbahçe'nin başına geçen Portekizli Jorge Jesus, son dönemde tartışmaların odağında olsa da kulüplere kazandırdığı paralarla dikkat çekiyor.

Benfica, Braga, Sporting Lizbon ve Flamengo gibi kulüpleri de bir dönem çalıştıran Jesus, 129 oyuncu satışından kulüplere 762 milyon 990 bin euro kazandırdı.

68 yaşındaki teknik direktörün Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda tamamlanıyor. (Kısa Dalga)

Spor