Jorge Jesus: Lig yarışı adil ilerlerse, biz zaten yeniden ilk sırayı alırız

Jorge Jesus: Lig yarışı adil ilerlerse, biz zaten yeniden ilk sırayı alırız
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, "Normal bir hakem yönetimi olsaydı o maçı kazanırdık. Ama biz yolumuza devam ediyoruz, özgüvenli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer her şey adil bir şekilde ilerlerse biz zaten tekrardan ilk sırayı alırız" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 22'nci haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, sarı-lacivertli ekibin kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

"İki tane net penaltımız vardı"

Adana Demirspor karşılaşmasında iki penaltılarının verilmediğini belirten Jorge Jesus, "Fenerbahçe taraftarına seslenmek istiyorum çünkü onlarla iletişim halinde olmamız önemli. Dün yaşananlardan sonra hem bizler hem onlar mağdur oldular. Yaşananlardan etkilendiler. "Şüphesiz" diyebileceğimiz pozisyonlarda adaletsiz hakem kararları oldu. İki tane net penaltımız vardı ki orada VAR devreye girip orta hakeme yardım edebilirdi. "Görmedi" değil orada devreye girmek istemediler. Ben Fenerbahçe'nin bu durumda yara aldığını düşünüyorum. Evet, çok iyi bir performans sergiledik, iyi bir maç çıkardık. Eğer normal bir hakem yönetimi olsaydı o maçı kazanırdık. Ama biz yolumuza devam ediyoruz, özgüvenli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer her şey adil bir şekilde ilerlerse biz zaten tekrardan ilk sırayı alırız" ifadelerini kullandı.

"Daha önce görmemiştim"

Fenerbahçe'de göreve geldiği günden beri daha önce hakemler hakkında konuşmadığını ifade eden Jesus, "Türkiye'ye geldiğimden beri daha önce hakemler hakkında hiçbir zaman konuşmadım. Kendilerine büyük bir saygı duyuyorum ama dün maçta yaşananlar bizim için fazlaydı. Yıllardır bu işi yapıyorum ve buna benzer bir şeyi daha önce görmemiştim. Bir takımın saha çerisinde bu kadar mağdur olduğu bir durumu, dün Fenerbahçe'nin başına gelen durum gibi bir durumu daha önce görmemiştim. Dolayısıyla maç sonunda hakemin yanına gidip bunu dile getirmek istedim ama bunu saygısız veya terbiyesiz şekilde yapmadım. Maç bittikten sonra sadece son pozisyon için kendisine katılmadığımı belirtmek için yanına gitmiştim. Belirtmiş olduğum gibi daha önce böyle bir şey görmedim" şeklinde konuştu.

"Maçın son dakikasında bize vermesi gereken serbest vuruştan bahsettim"

Maçın ardından hakem Ali Palabıyık ile yaşadıkları diyalogla ilgili tecrübeli teknik adam şunları söyledi:

"Orada kendisine saygısız hiçbir söylemim olmadı. Aslında maç bittiği zaman hakemin etrafında çok fazla oyuncu vardı, Fenerbahçeli oyuncular da vardı. Benim sahaya girerken ilk niyetim Fenerbahçeli oyuncuları uzaklaştırmaktı, bu amaçla girmiştim ama sahaya girdiğim zaman hakemle bir diyaloğum oldu. Kendisine penaltılardan bahsetmedim bile, sadece maçın son dakikasında bize vermesi gereken serbest vuruştan bahsettim. Ceza sahası içinde değildi, dışındaydı ama serbest vuruşu vermesi gerektiğini söyledim. Penaltılardan bahsetmedim bile. Ama bu konuşmanın sonunda kendisi bana kırmızı kart gösterdi. Nedenini bilmiyorum. Bana saygısız bir davranışta bulunduğumu söyledi ama ben ona herhangi bir kötü söylemde bulunmadım."

"Daha da birlik olmuş şekilde yolumuza devam edeceğiz"

Sarı-lacivertli camiaya birlikte ve beraberlik mesajı veren Jorge Jesus, sözlerini şöyle noktaladı:

"Şu anda rakibimiz Galatasaray'ın 6 puan gerisindeyiz fakat ligin bitmesine henüz çok fazla maç var ve Türkiye Ligi çok çekişmeli bir lig. Bu ligde her takım puan kaybedebiliyor. Biz birinci sıraya tekrar çıkabileceğimiz düşüncesindeyiz, bu özgüvenimiz var. Dünkü sonuç sonrası bizim Kulübümüzün kötü etkilenebileceğini düşünenler olabilir ama tam tersi bu tarz bir sonuç aldıktan sonra daha da birlik olmuş şekilde yolumuza devam ediyoruz. Herkes gördü ki Takımımız harika bir performans gösterdi maçta ama hakem kararları sebebiyle galip gelemedik. Biz aradaki puan farkını kapatıp tekrardan birinci sıraya ulaşabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." (DHA)

Spor