JPMorgan/ Kolanovic: Ekonomik belirsizlik 'Minsky anı' şansını artırdı

JPMorgan/ Kolanovic: Ekonomik belirsizlik 'Minsky anı' şansını artırdı
JPMorgan Chase & Co.'dan Marko Kolanovic'e göre, ekonomik belirsizlikler "Minsky anı" şansını artırdı.

Küresel piyasalar ABD'de ortaya çıkan bankacılık krizi sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmanın etkilerini analiz ederken, JPMorgan tarafından olumsuz bir senaryo geldi.

JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic'e göre, merkez bankaları yüksek enflasyonla mücadele ederken bankacılık krizi, piyasadaki dalgalanma ve devam eden ekonomik belirsizlik, 'Minsky anı' şansını artırdı.

Adını Amerikalı iktisatçı Hyman Minsky'den alan terim, finansal sistemin istikrardan istikrarsızlığa geçtiği noktayı ifade etmek için kullanılıyor. Bu noktada, herhangi bir istikrarsızlaştırıcı olay, yatırımcıları kredilerini geri ödemek için varlıklarını nakit karşılığında satmaya zorlarken piyasada bir gerilemeye yol açıyor.

Kolanovic liderliğindeki JPMorgan stratejistlerinden oluşan ekip Pazartesi günü müşterilere servis edilen notlarında, "Merkez bankaları krizin etkilerinin yayılmasını başarılı bir şekilde kontrol altına alsa bile, kredi koşulları hem piyasalardan hem de düzenleyicilerden gelen baskı nedeniyle daha hızlı sıkılaşacak gibi görünüyor" dedi.

Fed'den 25 baz puanlık artış bekliyor

JPMorgan, Fed'in Çarşamba günü 25 baz puanlık bir faiz artışına gitmesini bekliyor.

Bankanın stratejistleri şimdilik riskli varlıklar konusunda temkinli bir tutum sergilerken ve ilk çeyreğin bu yıl hisse senetleri için en yüksek nokta olacağı yönündeki tavsiyelerine bağlı görünüyor. Kolanovic, yine de yatırımcıların potansiyel rahatlama sıçramalarına satış yaparak piyasa oynaklığından yararlanabileceğini söyledi.

(Kısa Dalga)

Ekonomi