Kabil'de kalan son Sih tapınağına bombalı saldırı

Kabil'de kalan son Sih tapınağına bombalı saldırı
Afganistan'ın başkenti Kabil'deki son Sih tapınağına bombalı saldırı düzenlendi. En az iki kişi yaşamını yitirdi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de kalan son Sih tapınağı bombalı saldırıyla hedef alındı. Bu sabah düzenlenen saldırıda en az iki kişi yaşamını yitirirken, yedi kişi yaralandı. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Azınlıkların sıklıkla hedef alındığı Afganistan'da, 1970'lerde yaklaşık 100 bin olan Sih nüfusunun son yıllarda ciddi oranda düştüğü biliniyor. Taliban'ın geçtiğimiz ağustos ayında yönetimi ele geçirmesinin hemen öncesinde ülkede sadece 300 Sih aile bulunduğu, sonrasında ise Sih nüfusunun 140 kişiye kadar düştüğü belirtiliyor. Hedef alınan tapınak da, başkentte Sihlerin elinde kalan son ibadethaneydi.

Saldırının da, tapınakta yaklaşık 30 kişinin bulunduğu sırada düzenlendiği belirtildi. Ülkede yönetimi ele geçiren Taliban'ın geçici hükümetinden bir yetkili, saldırganların bölgeye patlayıcı yüklü bir araçla geldiğini ve aracın hedefine ulaşmadan önce infilak ettiğini söyledi. Ölenlerden birinin, ibadet için tapınakta bulunan bir kişi, diğerinin de bir Taliban mensubu olduğu belirtiliyor.

Tapınağın yetkilisi Gornam Singh ise "İçeride yaklaşık 30 kişi vardı. Kaçının hayatta olduğunu, kaçının öldüğünü bilmiyoruz" dedi. Singh, Taliban'ın kendilerinin içeriye girmelerine izin vermediğini de ekledi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası düzenlenen bir dizi saldırıyı IŞİD üstlenmişti. 2020 yılında Sihlerin hedef alındığı ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı da IŞİD tarafından düzenlenmişti.

* Fotoğraf Tolo News sitesinden alınmıştır.

Dünya