Kaçırmaya çalıştığı eski nişanlısını boynundan vurdu

Kaçırmaya çalıştığı eski nişanlısını boynundan vurdu
Sancaktepe'de 22 yaşındaki Bedirhan Uysal, bir yıl önce kendisini terk eden 24 yaşındaki Ülkü Deniz Ersöz'ü evinin önünden kaçırmaya çalıştı.

İstanbul Sancaktepe'de 22 yaşındaki Bedirhan Uysal, 24 yaşındaki Ülkü Deniz Ersöz'ü evinin önünden kaçırmaya çalıştı. Genç kadın direnince kafasına ateş etti. Boynuna isabet eden kurşunla ağır yaralanan Ülkü Deniz Ersöz hastanede yaşam savaşı veriyor.

Olay, 26 Aralık saat 14.30'da sıralarında Sancaktepe'de meydana geldi.

İddiaya göre, Bedirhan Uysal, bir yıl önce ayrıldıkları eski nişanlısı Ülkü Deniz Ersöz'ü evinin önünde zorla otomobiline bindirmeye çalıştı.

17 yaşındaki C.K ile birlikte Ersöz'ü kaçırmaya çalışırken kadının çığlıklarını duyan çevredekiler yardıma koştu. Çevredekiler kadının otomobile bindirilmesine engel olarak polise haber verdi. O esnada kendisinin polis olduğunu iddia eden Bedirhan Uysal, çevredekileri uzaklaştırarak genç kadının yüzüne doğru ateş etti. Boynuna isabet eden kurşunla ağır yaralanan Ersöz, ambulansla hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Genç kadının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kaçırmaya çalıştığı eski nişanlısını boynundan vurdu

Olay yerinden kaçan saldırganlar ise yakalanarak cezaevine gönderildi.

"Kurtaramadım, alamadım çocuğumu"

Kızını kurtarmaya çalıştığını anlatan anne Ayşegül Ersöz, kızının o gün kayınpederi ile dışarı çıkacağını belirterek, olayı şöyle anlattı:

"Kayınpederinin arabasına binmiş. O sıra kızımın sesini duydum kapıya çıktım. Kızımı arabadan çekip aldı. Elinde silah vardı, silahı kafasına dayadı. Kayınpederine sivil polis olduğunu söylemiş. Arabanın önünü kesmişler.

"Silah kafasına dayalıydı, arabaya binmek istemediğini söyledi, elinden kurtuldu ama sonra montundan tutup geri çekti. Bu kez silahı boynuna dayadı, sonra da ateş açtı. Saldırdım, vurdum. İnsanlar oraya toplandı ama kimse yardım etmedi. Ona vurarak belindeki silahı almaya çalıştım. Sonra arabaya bindi, arabaya saldırdım ama kaçtı gitti. Kızım neresinden vuruldu yüzüne baktım ama hiçbir yerinde kan göremedim. Sonra boynundan 2 damla geldi. Boynundan vurmuş. Bana yardım edin. Devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Allah'ım kurtaramadım, alamadım çocuğumu, yetişemedim. Kapımın önünde vurdular kızımı. Yaktılar kızımı. Ben ona saldırırken niye tutmadı kimse? Bugün gördüm kızımı, durumunun ağır olduğunu söylediler. Uyutuyorlarmış. Doktor 'durumu kötü' dedi. Gözümün önünde oldu silahı alamadım."

Ülkü'nün amcası da "Bu insanın ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanmasını istiyoruz. 10 yıl sonra cezaevinden çıkarsa biz adaleti kendimiz mi sağlayalım? Şu an ciddi anlamda bir yaşam mücadelesi veriyor. Kurşun beyninde ve onun reaksiyonu bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

Kadın