KADEM’in şiddete yönelik eğitim seti okullarda okutulacak

KADEM’in şiddete yönelik eğitim seti okullarda okutulacak
Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde KADEM’in yaygın eğitim setleri, derneğin eğitmenleri tarafından öğrencilere aktarılacak. “Güven Toplumunun İnşası/Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” adlı eğitim setinde, şiddetin hukuki ve toplumsal boyutlarının yanı sıra dini boyutu da ele alınıyor. KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, MEB’le yapılan yeni protokolü Twitter’dan duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Bayraktar’ın da başkan yardımcılığını yaptığı ve İstanbul Sözleşmesi’ne verdiği destekle dikkatleri üzerine çeken KADEM, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı işbirliğinin yeni bir boyutunu açıkladı. KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, “Huzurlu ve güvenli bir toplum inşa etmek, her türlü şiddetten uzak, bilinçli fertlerden oluşan, mutlu bir gelecek kurmak amacıyla” MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile KADEM arasında Genel, Mesleki ve Teknik Kurslar Düzenlenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandığını duyurdu. Gümrükçüoğlu, işbirliği protokolünün içeriğine ilişkin ise “Protokol ile yaygın eğitim setlerimiz alanında uzman eğitmenler tarafından hayata geçirilerek, toplumun faydasına sunulacak” açıklamasını yaptı.

Eğitim Seti neler içeriyor?

Daha önce online lansmanla açıklanan “Güven Toplumunun İnşası/Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitim setinin içeriğinde ise şunlar var:

Prof. Dr. Aliye Mavili'nin, ‘Şiddetin Psikolojik ve Sosyal Boyutları’ adlı makalesi. Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Doç. Dr. M. Emin Alşahin ve Dr. Öğr. Üyesi Kerim Çakır’ın ortak çalışması olan ‘Kadına, Çocuğa ve Güçsüz İnsanlara Karşı Uygulanan Şiddetle Mücadelenin Hukuki Boyutu’ isimli makale. Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal’ın ‘Kur’an ve Sünnet Açısından Şiddet Sorunu’ başlıklı makalesi. Doç. Dr. Necmi Karslı ‘Küresel Sorun Şiddet ve Çözüm Yolları’ başlıklı makalesi.

Gündem