Kadıköy Belediyesi'nden silinen Osayi Samuel graffitisi açıklaması: Emniyetin talebi

Kadıköy Belediyesi'nden silinen Osayi Samuel graffitisi açıklaması: Emniyetin talebi
Fenerbahçe taraftarı Osayi Samuel'in Trabzonspor maçında futbolculara saldıran taraftarı yumrukladığı anları gösteren Kadıköy'deki bir duvara çizilen grafitti silindi. Kadıköy Belediyesi "Emniyetin rutin talebi" dedi.

Süper Lig'in 30. haftasında 3-2'lik Trabzonspor Fenerbahçe maçının ardından taraftarların sahaya girip futbolculara saldırmasına ilişkin tartışma sürüyor.

Fenerbahçe'nin ligden çekilme açıklaması ve Trabzonspor'un açıklamalarıyla gerginlik devam ederken, İstanbul Kadıköy'de bir binanın duvarına olayın en çok konuşulan isimlerinden Osayi Samuel'in grafitisi çizildi.

Osayi Samuel'in futbolculara saldıran kişiyi yumrukladığı anı betimleyen grafiti kısa süre sonra Kadıköy Belediyesi görevlileri tarafındanr silindi.

Belediye daha sonra yaptığı açıklamada, talebin emniyetten geldiğini duyurdu.

Belediyenin açıklamasında "Kadıköy sınırları içerisinde apartman duvarları, kaldırımlar, reklam tabelaları ve benzeri alanlara yapılan kimi yazılamalar ve çizimlerin üzeri Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’nün rutin takibi ve talepleri doğrultusunda kapatılmaktadır. Zühtüpaşa Mahallesi, Recep Peker Caddesi’nde yer alan grafitinin üzerinin 19.03.2024 tarihinde kapatılması da bu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün rutin talebi doğrultusunda gerçekleşmiştir" denildi. (Kısa Dalga)

Gündem