Kadıköy Kaymakamlığı, LGBTİ+’ların çay içmesini yasakladı!

Kadıköy Kaymakamlığı, LGBTİ+’ların çay içmesini yasakladı!
LGBTİ+’ların yapması yasak eylemler listesine film izlemek ve piknik yapmaktan sonra çay içmek de eklendi.

Kadıköy Kaymakamlığı, İstanbul’da LGBTİ+’ların düzenleyeceği “çay etkinliğini” yasakladı.

KaosGL’den Yıldız Tar’ın haberine göre, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin senelerdir kafelerde düzenlediği İngilizce konuşanlara yönelik “Tea&Talk” etkinliği Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Yasaklama kararı, çay etkinliğinin yapılacak kafeye tebliğ edildi.

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği, yasak kararının ardından Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kadıköy Kaymakamlığı çay içmemizi yasakladı!?! Yıllardır sorunsuz şekilde yaptığımız tea&talk etkinliğimiz bu sefer yasaklandı. Ancak absürt yasaklarıyla bizi engelleyebileceklerini sananlar yanılıyorlar. Lambdaistanbul organizesinde bu seferlik ekranlarımızın başında buluşup çay içip sohbet ediyoruz. Bu tehlikeli (!) etkinliğe katılmak için bize dm atabilirsiniz."

Film gösterimini polis basmıştı

Kadıköy Kaymakamlığı, 7 Haziran’da BEKSAV’da “Pride” filminin izlenmesini de yasaklamış ve film gösterimi öncesinde BEKSAV’a baskın yapan polisler, izleyicileri gözaltına almıştı.

Kadıköy Kaymakamlığı’nın film gösteriminin yasaklanmasına dair kararında, “Sosyal medya üzerinde yer alan paylaşımlar göz önüne alındığında, yapılacak etkinliğin genel ahlaka aykırı olduğu toplumda infial uyandıracak, milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğinden ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokatif amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşebileceğine dair kuvvetli delil ve bilgiler elde edilmiştir” ifadeleri yer almıştı.

Türkiye’de son yıllarda Onur Ayı kapsamında Haziran’da yapılan hemen hemen tüm LGBTİ+ etkinlikleri yasaklanıyor ya da engelleniyor.

Ankara’da geçtiğimiz günlerde ODTÜ’de düzenlenmek istenen Onur Yürüyüşü’ne polis müdahale etmişti. İzmir’de ise Onur Ayı pikniği yasaklanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem