Kadıköy'de asgari ücretin altında sadece 3 adet kiralık daire ilanı var

Kadıköy'de asgari ücretin altında sadece 3 adet kiralık daire ilanı var
'Geçinemeyenler' Kadıköy konut raporu hazırladı. Rapora göre asgari ücretin altında sadece 3 adet daire ilanı var. Toplam 692 kiralık konut ilanının ortalama kirası ise 17 bin 381 TL.

'Kadıköy'deki geçinemeyenlerin buluşma adresi' Geçinemeyenler 'Kadıköy Kiralık Konut Raporu' hazırladı.

"Kalıcı konut krizine doğru gidiyoruz" mesajıyla paylaşılan rapora göre Türkiye genelinde ortalama kiranın 3 bin 100 TL olduğu belirtilirken, İstanbul’un kira ortalamasının ise Türkiye ortalamasının iki katının üzerine çıktığına işaret edildi. İstanbul'da ortalama kira fiyatları 6 bin 500 TL’yi buluyor.

Raporda: “İstanbul’da asgari ücreti aşan kira ortalaması ile birlikte hane halkı gelirinde kiraya ayrılan payın da her geçen gün arttığı görülüyor. Birleşmiş Milletler (BM) yaşamaya elverişli konut kriterlerine göre konut masraflarına ayrılan payın en fazla yüzde 30 olması gerekirken Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da bu makas her geçen gün açılıyor” denildi.

Sahibinden.com'da Kadıköy’de şu an mevcut 692 kiralık daire ilanı bulunduğu belirtilen raporda, bu konutların ortalamasının 17 bin 381 TL olduğu ifade edildi.

30 bin TL ve altında 584 ilan olduğu ve bunların ortalamasının 12 bin 987 TL'ye denk geldiği belirtilen raporda, 20 bin TL altında 553 konut olduğu ve ortalamalarının 11 bin 762 TL olarak hesaplandığı kaydedildi.

Rapora göre, asgari ücretin altında ise sadece 3 adet daire var. (Kısa Dalga)

Ekonomi