Boğaziçi Üniversitesi Kadıköy protestolarına dava: 23 kişiye 10'ar yıla kadar hapis istendi

Boğaziçi Üniversitesi Kadıköy protestolarına dava: 23 kişiye 10'ar yıla kadar hapis  istendi
İddianamede, aralarında tutuklu öğrenciler Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın da olduğu 23 kişi hakkında 1 yıldan 10 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istendi.





Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu'nun atanmasını Kadıköy'de protesto eden öğrencilerle ilgili hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, aralarında tutuklu öğrenciler Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın da olduğu 23 kişi hakkında 1 yıldan 10 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istendi.

Kadıköy'de 2 Şubat'ta Boğaziçi eylemleri sırasında gözaltına alınanlardan 2'si tutuklu, 11'i ev hapsinde olan toplam 23 kişi hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianame, Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, aralarında tutuklu öğrenciler Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın da olduğu 23 kişinin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası ile kolluk kuvvetlerine mukavemet ettikleri iddiasıyla cezalandırılması istendi.

Avukatlardan alınan bilgiye göre, üniversite öğrencileri Şilan Delipalta, Ezgi Ertürk ve Mehmet Şimşek'in 3,5 yıldan 10 yıla kadar, diğer 20 kişinin ise 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

(ANKA)




Gündem