Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi protestolarında gözaltına alınan 23 kişi adliye sevk edildi

Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi protestolarında gözaltına alınan 23 kişi adliye sevk edildi
Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasını protesto edenlere destek vermek amacıyla Kadıköy'de eylem düzenlemek isteyen ve gözaltına alınan 23 kişi emniyetteki işlemleri tamamlanarak, adliyeye sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasını protesto edenlere destek vermek amacıyla Kadıköy'de eylem düzenlemek isteyen ve gözaltına alınan 23 kişi, emniyetteki işlemleri tamamlanarak, adliyeye sevk edildi.

Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer'de yapılan eylemlerde gözaltına alınan 23 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Hastanede muayeneleri yapılacak olan 23 kişi daha sonra Kartal Adliyesi'ne götürülecek.

2 Şubat Salı günü yapılmaya çalışılan protesto gösterileri dolayısıyla Kadıköy, Sarıyer ve Beşiktaş'ta bir araya gelen gruplara yönelik operasyonda 102 kşi gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan 79 kişi serbest kalmıştı.

Öte yandan, Kadıköy'deki eylemler dolayısıyla, polisin görev yapmasını engelleme, kamu malına zarar verme gibi suçlamalarla 8 kişinin yakalanmasına karar verilmiş, bunlardan 5'i bu sabah gözaltına alınmıştı. 5 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

(ANKA)

 

 

 

 

Gündem