Kadın Koalisyonu: İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz

Kadın Koalisyonu: İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz
İstanbul Sözleşmesi'nin feshine karşı açılan iptal davasının reddedilmesinin ardından Kadın Koalisyonu "İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" başlığıyla bir bildiri yayınladı.

Danıştay 10’uncu Dairesi bugün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin iptal istemini oy çokluğuyla reddetmişti.

Kadın Koalisyonu, karar sonrası yaptığı paylaşımda kadınları İstanbul Sözleşmesi için mücadeleye çağıran bir bildiri yayınladı.

Kadın Koalisyonu, "Danıştay'ın kararını ret ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi var! Hâlâ var! Tekrar imzalanana kadar haykırıyoruz: #İstanbulSözleşmesiBizim #Vazgeçmiyoruz #GeriAlacağız" notuyla yayınladığı bildiri şöyle:

"İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz!

11 Mayıs 2011'de ilk imzalayan ülke olmakla övündüğümüz ve geçtiğimiz Temmuz ayında vazgeçtiğiniz İstanbul Sözleşmesi, bizimdir.

Bizim, hani o "kol kırılır yen içinde kalır"ın konusu olanların. Şiddetin bin bir türlüsüne maruz kalanların. Dayağa, tecavüze, horlanmaya, aşağılanmaya layık görünenlerin, parasına, miras hakkına, çalışma hakkına, nafakasına göz dikilenlerin.

O sözleşme, bizim eşitlik mücadelemizin bir sonucudur, sizin pazarlıklarınızın değil!

Ta 1987'de, "dayağa hayır" diye sokağa çıktığımızdan beri bir zırh gibi ilmek ilmek ördük onu, vazgeçer miyiz?

İstanbul Sözleşmesi var! Hâlâ var! Tekrar imzalanana kadar haykırıyoruz: İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz!

Kadın Koalisyonu seni çağırıyor:

Gel, hep beraber bu imzanın peşine düşelim"

Kadın