Kadın Partisi’nden HÜDA PAR VE Yeniden Refah Partisi'ne suç duyurusu

Kadın Partisi’nden HÜDA PAR VE Yeniden Refah Partisi'ne suç duyurusu
Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, Hüda Par ve Yeniden Refah partilerinin Cumhur İttifakı'na sundukları taleplerin, Anayasa'ya ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğunu belirtti.

Kadın Partisi, HÜDA PAR ile Yeniden Refah Partisi hakkında, Cumhur İttifakı’na katılmak için sundukları kadınların haklarını yok eden talepleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu günlerde HÜDA PAR ile Yeniden Refah Partisi’nin sunmuş olduğu talepler Anayasa ve diğer kanunlarımız ile koruma altına alınan Cumhuriyetin temel niteliklerine, kadınlara ve LGBTI+ bireylere karşı kaygı verici ve hukuk nezdinde suç teşkil edecek isteklerin olduğu görülmektedir. Kadın Partisi olarak, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bu talepleri görmezden gelmemiz mümkün değildir” dedi.

Hüda Par ve Yeniden Refah partilerinin Cumhur İttifakı'na sundukları taleplerin, Anayasa'ya ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğunu ifade eden Yazgan, bu nedenle her iki parti hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Uzun süredir 6284 sayılı kadına şiddeti önlemeye dönük yasayı hedef alan Yeniden Refah Partisi, son olarak Cumhur İttifakı’na katılmak için de bu yasanın değiştirilmesini istemişti. (Kısa Dalga)

Kadın