"Kadın üniversitesi istemiyoruz’ diye eylem yapan kadınlar gözaltına alındı

"Kadın üniversitesi istemiyoruz’ diye eylem yapan kadınlar gözaltına alındı
Ankara’da “kadın üniversitesi” kurulmasına karşı kampanya başlatan ve açıklama yapmak isteyen kadınlara polis müdahale etti.

 Ankara’daki Kuğulu Park’ta “Kadın Üniversitesi İstemiyoruz” sloganıyla açıklama yapmak isteyen kadınlara müdahale eden polis, çok sayıda kadını gözaltına aldı.

Gazeteduvar’ın aktardığına göre ‘Üniversiteli Kadınlar Kolektifi’ sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep ederek, “Gözaltına alınan kadınlar arasında Boğaziçi Üniversitesi'nden bir arkadaşımız da var. Ne Boğaziçi direnişini, ne de kadınları susturamayacaksınız. Kayyum rektör de kadın üniversitesi de istemiyoruz” dedi.

 "Kadın düşmanlığı"

Kadın örgütleri, Türkiye’de yalnızca kadın öğrencilere yönelik hayata geçirilmesi planlanan “kadın üniversitesi” projesine karşı 16 Ocak’ta ortak bir sosyal medya hesabı oluşturarak kampanya başlatmış ve şu açıklamayı yapmıştı: “Yine AKP yine bir kadın düşmanlığı… Erdoğan’ın Japonya ziyareti sonrasında YÖK’e verdiği talimatla kadın üniversiteleri gündemleştirildi. Kadınları toplumdan izole eden, ikincilleştiren, itaatkâr kadın haline getirmeye çalışan kadın üniversitelerini kabul etmiyoruz! Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da AKP’nin haklarımıza, yaşamlarımıza saldırıları karşısında beraber mücadele ediyoruz.”

Gündem