'Kadına şiddet'i anlatan filmde baro başkanıyla birlikte 27 avukat rol aldı

'Kadına şiddet'i anlatan filmde baro başkanıyla birlikte 27 avukat rol aldı
Bursa'da üniversite öğrencisi Mert Güngör (22), senaryosunu yazıp, yönettiği "Aylin" filminin 97 kişilik oyuncu kadrosunda, Bursa Barosu Tiyatrosu'ndan 27 avukat yer alıyor. Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun'un da rol aldığı filmin başrol oyuncusu da yine bir avukat. "Aslı" karakterini canlandıran Avukat Tuğçe Alsaç, "Bu ülkede kadın ikinci cinsiyet değildir. İki cinsiyetten biridir" dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Mert Güngör'ün çektiği film, evlendikten sonra ortadan kaybolan Aylin'in kız kardeşi Aslı'nın, ablasını ararken başından geçenleri anlatıyor. "Aylin', 8 Şubat'ta sosyal medya platformunda vizyona girecek. Sinema merakının 2014 yılında lise öğrencisiyken sokak fotoğrafçılığı ile başladığını söyleyen Güngör, 9'uncu projesi olan Aylin filmi için, "97 kişilik gönüllü bir ekiple çalıştık biz bu projede. Kısıtlı imkanlarla çekilmiş bir filmdir. Aslında bu yönüyle bakıldığı zaman bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde de sayılabilir" dedi.

Güngör, "Bizim ekibimizde enteresan bir şekilde 27 avukat var. Var olan bir tiyatroları var" diye konuştu. Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, filmde Aylin ve Aslı'nın babası olan Sami karakterini canlandırıyor. Öztosun, "Avukatlar hukukun, yaşamın her alanında davalara bakıyorlar. O açıdan meselelere bakış açıları, onu sanatsal yorumlamaları çok çok daha farklı oluyor" diye konuştu.

Filmin başrol oyuncusu da yine bir avukat. 3 yıldır Bursa Barosu Tiyatrosu'nda sahne alan ve filmin başrolündeki "Aslı" karakterini canlandıran Av. Tuğçe Alsaç "Hem projenin konusu hem de Mert'in heyecanı bizi gerçekten çok etkiledi. Ve biz de bu projeye katılmaya karar verdik" dedi. (DHA)

Gündem