Kadına 9 kez kafa atan erkeğe 9 yıl hapis talebi

Kadına 9 kez kafa atan erkeğe 9 yıl hapis talebi
Bursa'da, gittiği eğlence merkezinde gördüğü eski sevgilisi olan S.K.'yi buradan zorla çıkartıp, bindirdiği otomobilinde yüzüne attığı 9 kafa darbesi ile yaralayan tutuklu sanık İrfan Şahin hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı. İddianamede eski sevgilisini, hayati tehlike oluşturacak şekilde darp ettiği belirtilen Şahin hakkında, toplam 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

S.K., 2013 yılında erkek arkadaşı İrfan Şahin ile tanıştı.

Uzun süre birliktelikten sonra S.K. geçen yıl iddiaya göre kendisine cinsel içerikli mesajlar gönderdiğini öne sürdüğü İrfan Şahin'den ayrılmaya karar verdi.

Bunun üzerine Şahin, farklı tarihlerde S.K.'nin evine ya da iş yerine giderek, rahatsız etmeye başladı. Geçen eylül ayında kız arkadaşı ile eğlence merkezine giden S.K., saat 04.00 sıralarında kendisini takip eden eski sevgilisinin saldırısına uğradı. Şahin, eski sevgilisini zorla otomobile bindirdi. Kız arkadaşının ise arka koltukta oturmasına izin veren Şahin otomobili ile eğlence merkezinden ayrılırken kendisine tepki gösteren S.K.'nın yüzüne dokuz kez kafa atarak yaraladı. Yüzü tanınmayacak duruma gelen S.K., aracın kırmızı ışıkta durması üzerine kız arkadaşı ile araçtan inerek yardım istedi. Şahin, otomobiline tekrar zorla bindirdiği genç kadına hakaret edip, şiddet uygulayarak evinin önüne getirerek, "Hadi şimdi git ve şikayet et" diyerek bırakıp uzaklaştı.

dha-a717ca24a9689247dc9d38dba6404ffe-4.jpg

Şikayetçi olunca tutuklama gerçekleşti

Daha sonra polis merkezine giden S.K. eski sevgilisinden şikayetçi oldu. Sevk edildiği devlet hastasında aldığı kafa darbeleriyle yüzünde saptanan kırıkların S.K.'nın hayat fonksiyonlarını hafif derecede etkileyecek nitelikte olduğu belirlendi.

Bunun üzerine polis tarafından yakalanan S.K., olaydan bir gün sonra polis tarafından gözaltına alındı. Verdiği ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Şahin, "Ben S.K.'ye kesinlikle şiddet uygulamadım. O akşam kendisi ile eğlence merkezinde karşılaştık. Gecenin ilerleyen saatlerinde, yanımda oturan S.K. ile arka koltuğa geçen arkadaşını S.K.'nin evine bıraktım. Onlar araçtan inip, apartmana girene kadar arkalarından baktım. Bu arada gürültü duydum. Yanına gittiğimde S.K.'nin burnunun üst kısmında kanama olduğunu görünce yardım amacıyla burnuna buz tuttum. Sonra da yanlarından ayrıldım. Ben S.K.'ye kesinlikle şiddet uygulamadım. Masumum" dedi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı yaklaşık 3 ay süren soruşturma sonrası, İrfan Şahin hakkında, "Kasten yaralamak', "Kadına karşı tehdit', "Hakaret, cebir-tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından toplam 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle asliye ceza mahkemesinde dava açıldı. Tutukluluk hali devam eden İrfan Şahin'in yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak. (DHA)

Gündem