Tarikat şeyhi Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı
Türkiye'de infial yaratan tarikatta 6 yaşındaki çocuğa istismar davasında, kızı H.K.G'yi küçük yaşta imam nikâhıyla evlendiren İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar suçundan haklarında dava açılan Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi. Sorguları yapılan Gümüşel ve İstekli "çocuğa zincirleme cinsel istismar" suçundan tutuklandı.
Çocuk istismarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde kabul edilen iddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti.
H.K.G'nin avukatı, Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel'in tutuklanması talebiyle mahkemeye başvurmuştu.
İstekli ve Gümüşel, tepkiler üzerine, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla gözaltına alınmışlardı.
Cemaat üyelerinden adliye önünde Gümüşel'e destek

Öte yandan, Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’e destek için adliye önünde toplanan bir grup cemaat üyesi açıklama yaptı.
Mahmut Efendi cemaatinin üyesi olduğunu belirten Recep Konuk, şunları söyledi:
"Yaklaşık 2 yıl önce yargıya intikal etmiş bir olayın, azgın azınlığın baskılarıyla pompalamasıyla birlikte şu an hocalarımızın derdest edilip, tutuklamaya döndürülmesini esefle kınadığımızı buradan arz ediyorum. Henüz yargı sürecinde olan bir konuyu atılan iftiralarla birlikte özellikle Yusuf hocamıza karşı bu şekilde gözaltına alınıp, tutuklamaya sevk edilmesine anlam veremediğimizi kamuoyuna açıklamak istiyoruz. Bir takım iftiralarla, baskılarla olayı bu şekilde tarikatlar kötüdür, cemaatler kötüdür algısını asla kabul etmediğimizi beyan etmek istiyoruz.
"Bu filmi daha önce izlettiler bize. Kötü yolda olan bir hanıma bir giysi giydirildi ve gerçekmiş gibi Türkiye'ye sunuldu ve bir algı operasyonu oldu. Bunun algı operasyonu olduğunu bizler görüyoruz.” (ANKA/DHA)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

