Kadirov açıkladı: Soçi'de Çavuşoğlu ve Fidan'la görüştüm

Kadirov açıkladı: Soçi'de Çavuşoğlu ve Fidan'la görüştüm
Çeçen lider Ramzan Kadirov, Soçi'deki Putin-Erdoğan görüşmesinde kendisinin de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile bir araya geldiğini açıkladı. Kadirov, Türkiye'ye davet de edildiğini ekledi.

Türkiye'de çok sayıda Çeçen muhalifin öldürülmesi ile ilişkili olduğu düşünülen Çeçen lider Ramzan Kadirov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 5 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşme sırasında kendisinin de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile bir araya geldiğini açıkladı.

Kadirov, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, Putin ile Erdoğan arasındaki yüz yüze görüşmede kendisinin de bizzat Çavuşoğlu ve Fidan görüştüğünü duyurdu. Çeçen lider, "Türkiye ile Çeçen Cumhuriyeti arasında çeşitli konularda yakın işbirliğinin kurulması gerekliliği konusunda ortak kanaate vardığımız gayrı resmi, zengin ve verimli bir sohbet gerçekleştirdik" dedi.

kadirov.jpg

Çeçenistan ile Türkiye arasında tarihsel bir bağ olduğunu ve özellikle şu anda Türkiye'de çok fazla Çeçenin yaşadığını belirten Kadirov, "Mevlüt Çavuşoğlu, bu gayri resmi görüşmenin ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve temasların kurulmasının başlangıcı olmasını umduğunu ifade etti. Türkiye Dışişleri Bakanı ile anlaştım ve her iki tarafın da ortak girişimlerden yararlanacağını kaydettim" ifadelerini kullandı.

Kadirov, Türkiye'ye davet edildiğini de ekledi. (Kısa Dalga)

Dünya