Kadirov’dan cihat çağrısı

Kadirov’dan cihat çağrısı
Çeçen lider Ramazan Kadirov, Kuzey Kafkasya'daki Müslüman halkı Ukrayna'daki savaşa katılmaya ikna etmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Kadirov, halka Batı'ya karşı cihat çağrısı yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen ve Ukrayna’daki savaşta önemli bir rol oynayan Çeçen lider Ramazan Kadirov, ilginç açıklamalara imza attı.

Kadirov, Ukrayna’daki savaşla ilgili Batı’ya sert mesajlar verirken, halkı savaşa katılmaya teşvik etmek için “Bu, herkesin katılması gereken büyük bir cihat” ifadelerinde bulundu.

Kadirov, “Size söz veriyorum: Bu şeytanlara her gün saldıracağız. Duyrmayacağız. Onları diri diri yakacağız. Odessa, Kiev, Kharkiv, Ukrayna’nın tamamı Rus toprağıdır” dedi.

‘BUNDAN BÖYLE HÜCUM EDECEĞİZ’

Telegram hesabından canlı yayın yapan Kadirov, kontrolü altındaki birimlerin Ukrayna’da harekete geçmeye hazır olduğunu belirtirken, “Sonuna kadar gidecek gönüllülerimiz var. Bundan böyle savunmaya değil hücum etmeye karar verdik” dedi.

Önceki gün Ukrayna’nın Herson bölgesinde Çeçen askerlerin bulunduğu bir binanın bombalanma görüntüleri uluslararası basına yansımıştı. Kadirov’un askerleri arasında saldırı sonrası ölü ve yaralıların olduğu aktarılmıştı.

CİHAT ÇAĞRISI YAPTI

Çeçen liderin bu açıklamalarının ise görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gelmesi dikkat çekti. Konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayan Kadirov, “Bugünkü durumdan memnun olmadığımı söyleyebilirim. Ancak en tepedeki komutanlar benden daha fazlasını anlıyor” dedi.

Kadirov, Rusya’nın Kuzey Kafkasya’daki Müslüman çoğunluklu bölgelerinden daha fazla askere çağrıda bulunurken ‘cihat’ çağrısı yapması dikkat çekti. Kadirov, Kuzey Kafkasya’daki erkekleri askere gitmeye ikna edebilmek için, “Bu, herkesin katılması gereken büyük bir cihat” dedi.

Bir ABD düşünce kuruluşu olan Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Rus yetkililerin son dönemde dini ve etnik azınlıkları savaşa göndermek için harekete geçtiğini öne sürmüştü. Kadirov’un çağrısı ABD’li kuruluşun açıklamalarını doğrular nitelikte olarak yorumlandı.

Dünya