Kadirov'dan Erdoğan'a çağrı: Katil ve ateistleri kurtarmayın

Kadirov'dan Erdoğan'a çağrı: Katil ve ateistleri kurtarmayın
Çeçen lider Ramzan Kadirov, Ukrayna'nın Mariupol kentinde kuşatma altında olan askerlerin tahliyesi için Türkiye'den gelen teklife karşı çıktı. Kadirov, 'dini duygular'a vurgu yaparak Erdoğan'dan tahliye teklifinden vazgeçmesini istedi.

Çeçen lider Ramzan Kadirov, Türkiye'nin Ukrayna'da Rusya'nın kuşatması altında bulunan Azovstal fabrikasındaki askerlerin tahliyesi için gemi gönderme teklifine tepki gösterdi. Kadirov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek bu kişilerin 'katil ve ateist' olduğunu söyledi.

Rus ajansı TASS'ın aktardığına göre, Kadirov Telegram hesabından paylaştığı mesajda, Erdoğan'dan teklifini gözden geçirmesini talep ederek şu ifadeleri kullandı:

"Müslüman devletin liderine tüm saygımla söylüyorum. Size şunu hatırlatmak isterim ki, Azov Taburu, Donbas'ın sivil nüfusuna karşı birçok uç işlemiş ve ölümlere sebep olmuş, faşist, Nazi ve silahlı bir oluşumdur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum: Azovcular, size şu an Rus saldırganlığının masum kurbanları gibi sunmak istedikleri katiller ve ateistlerdir. Yargılanmadan ve hak ettikleri cezadan sizin yardımınızla kaçınmak isteyen suçluların sizi kandırmasına izin vermeyin."

İBRAHİM KALIN AÇIKLAMIŞTI

Ukrayna'nın stratejik Mariupol kentindeki Azovstal çelik fabrikasında, çok sayıda asker haftalardır Rusya'nın kuşatması altında. Aralarında artık Ukrayna ordusunun resmi bir parçası olan neo-Nazi örgütlenmesi Azov Taburu'nun üyelerinin de bulunduğu bu askerler, Rusya'nın 'teslim ol' çağrısını reddediyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise haftasonunda Reuters ajansıyla yaptığı söyleşide, Ankara'nın yaralı askerlerin denizden tahliyesi için gemi gönderme teklifini Kiev'e sunduğunu açıklamıştı. Kalın, konuyu bizzat Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile konuştuğunu, Rusya'nın ise buna onay vermediğini söylemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz ay Mariupol kentinde zafer ilan etmiş ama ordunun fabrikaya baskın düzenlemesi emrini geri çekmişti. (Kısa Dalga)

Dünya