İstanbul'un göbeğinde, üstü kafeterya, altı "silah atölyesi"

İstanbul'un göbeğinde, üstü kafeterya, altı "silah atölyesi"
İstanbul Gaziosmanpaşa'da üst katı kafeterya, alt katı silah atölyesi olarak kullanılan bir iş yerine polis operasyon düzenlendi. 24 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da üst katı kafeterya, alt katı silah atölyesi olarak kullanılan bir iş yerine polis operasyon düzenlendi. Operasyonda 21’i ruhsatsız tabanca, ikisi ruhsatsız pompalı tüfek ve biri kurusıkı tabanca olmak üzere 24 silah ele geçirilirken, yasa dışı silah ticareti yapan 7 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziosmanpaşa'da M.H. adlı bir şüphelinin, yasa dışı silah üretip piyasaya sürdüğünü tespit etti. Üst katı kafeterya olarak faaliyet gösteren kiralık iş yerinin alt katında "silah atölyesi" olarak faaliyet gösterdiğini belirleyen emniyet ekipleri, 25 Ocak tarihinde 2 farklı operasyon düzenledi. Gaziosmanpaşa silah atölyesinde M.H. adlı şüpheli gözaltına alınırken, yasadışı silah ticaretini yaptıkları ileri sürülen M.Y, P.A, Ü.T, İ.Ö, M.D. ve V.U. adlı 6 şüpheli ise Sultanbeyli, Sancaktepe, Pendik, Üsküdar ve Çekmeköy'de yapılan operasyonlarla yakalandı.

Yapılan operasyonlar kapsamında, 21 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 51 şarjör, 2 ruhsatsız pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 491 fişek, 29 av tüfek fişeği, atölyede açılmış 23 namlu, 40 civarında kesilmiş kurusıkı namlusu, 15 tabanca sürgüsü ile 5 horoz tertibatı ele geçirildi.

Gözaltına M.H, çıkarıldığı mahkemece “silah imalatı ve ticareti” suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer 6 şüphelinin polisteki ifade işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. 

Türkiye'de silahlı şiddet 5 yılda yüzde 69 arttıUmut Vakfı'nın  2020 yılındaki silahlı şiddete ilişkin raporuna göre büyük bir bölümü pandemi nedeniyle evlerde geçen 2020 yılında silahlı şiddet azalmadı: 3 bin 682 silahlı şiddetin yüzde 85’i ateşli silahlarla işlendi… Silahlı şiddet 2015’ten bu yana yüzde 69 arttı.

Gündem