Canan Kaftancıoğlu: "Kadınlar haklarını söke söke alacak"

Canan Kaftancıoğlu: "Kadınlar haklarını söke söke alacak"
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi üzerine kadın örgütlerinin çağrısıyla Kadıköy'de yapılan mitinge katıldı. Kaftancıoğlu, iktidarın örgütlü kadından korktuğunu belirterek, "Bence de korksunlar. korkmakta haklılar. Kadınlar asla ve asla iktidarın yaptıklarını kabul etmeyecek ve İstanbul Sözleşmesi de dahil olmak üzere ellerinden alınan haklarını söke söke alacak" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi üzerine kadın örgütlerinin çağrısıyla Kadıköy'de yapılan mitinge katıldı. Kaftancıoğlu, iktidarın kadınlardan korktuğunu belirterek, "Bence de korksunlar. Kadınlar asla ve asla iktidarın yaptıklarını kabul etmeyecek ve İstanbul Sözleşmesi de dahil olmak üzere ellerinden alınan haklarını söke söke alacak" dedi.

Kaftancıoğlu, Kadıköy'de binlerce kadın ile birlikte İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, miting alanında ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Sondan söyleyeceğim başta söyleyerek başlayayım. Bir kere o kadar çok korkuyorlar ki bugünün iktidarı kadınlardan, kadınların yaptıklarından. Kendi yaptıklarının yanlış olduğunu o kadar çok biliyorlar ki. Öyle gece yarısı operasyonları ile böyle hukuksuz işlerini altına imza atıyorlar" diye konuştu. Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"10 yıl önce Meclis'te imzalanan uluslararası bir sözleşmeyi, Meclis'in iradesini gasp ederek bir gece yarısı kaldırdılar. Evet İstanbul Sözleşmesi imzalanmıştı ama uygulanmayan bir sözleşmeydi. Biz kadınlar, sadece kadınlar değil bu toplumda kadın ve erkeğin eşit olmasına inanan ve toplumu bu şekilde ileriye taşıyacağını inanan herkes, 'İstanbul Sözleşmesi uygulansın' derken bir yandan da İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırıldığına tanıklık ettik. Ama bugün gördüğünüz gibi şurada alanı dolduran binlerce kadın dostu, kadın erkek eşitliğine inanan binlerce insan İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırılamaz kaldırmamalı diye burada haklarını savunuyorlar. Şunu ifade edeyim; bugünün iktidarı, örgütlü kadın mücadelesinden korkuyor. Kadınlardan korkuyor. Kadınlar asla ve asla bugünün iktidarının yaptıklarını kabul etmeyecek ve İstanbul Sözleşmesi de dahil olmak üzere ellerinden alınan hakları söke söke alacaklar. Bence de korksunlar. Şurada gördüğünüz kadınların kararlılığı bence de korkmaları için yeterli gerekçedir.

"BU SÜREÇTE KALDIRMALARI ÇOK MANİDAR"

Şunu da ifade etmek isterim bir yandan da deniliyor ki 'İstanbul Sözleşmesi çok şart değil, kadın her halükarda korunur'. Her gün birden fazla kadın katledildiği, öfkeli koca, öfkeli sevgili cinayeti topluma sunuldu. Erkeklerin kravat indirimi denilen indirimlerden faydalandığı bir süreçte İstanbul Sözleşmesi'ni, tam da bu nedenle katilleri değil kadınları korumak için hayattayken, kaldırmaları gerçekten çok manidar. Ama kadınlar buna izin vermeyecek diyorum."



(ANKA)

Gündem