Kaftancıoğlu: İstanbul'da seçim olsa Ekrem Bey daha yüksek oyla kazanır

Kaftancıoğlu: İstanbul'da seçim olsa Ekrem Bey daha yüksek oyla kazanır
CHP'nin İstanbul'daki oyunu arttığını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bugün İstanbul'da seçim olsa Ekrem Bey daha yüksek oyla kazanır” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 14 Mayıs seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programına konuk olan Kaftancıoğlu, 2019 yerel seçimlerini hatırlatarak, Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasını “İstanbul'u halka yeniden verme” olarak nitelendirdi.

Kaftancıoğlu, “İstanbul'un nefes alacağını biliyorduk. Aradan geçen 4 yılda İstanbullu kaynaklarının hor kullanılmadığını görüyor, israfın olmadığını deneyimliyor. Her şeyden önemlisi 4 yıla yakın zaman içinde kendisine verilecek olan hizmetin ya da desteğin oy verdiği partiye, kimliğine, yaşam tarzına göre verilmediğini görüyor” dedi.

“Bir kişinin aklıyla iş yaptığınızda o iş doğru olmaz”

Deprem felaketinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Kaftancıoğlu, “Kolay kolay üzerinden atamayacağımız deprem felaketinde planlama, ortak akıl, bilimin ışığında hareket etmek yok. Süreçleri tarifleyip, süreçlerin ışığında yol almak yok. Bir kişinin aklıyla iş yaptığınızda o iş doğru olmaz” diye konuştu.

Benzer sorunların pandemi döneminde de yaşandığına işaret eden Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Bir gün kalktılar sokağa çıkma yasağı yapıyoruz dediler. Ama o yasağa karar vermeden önce esnaf, vatandaş, çocukların eğitimini hazırlarsınız. Gelişmiş ve hatta gelişmekte olan ülkelerde bu tip durumlarda planlamalar yapılır. Bu planlamalar iktidarın ve yönetişimin ellerinde olmasında rağmen bunlara bakma ihtiyacı bile hissetmediler. Bakamazlardı; çünkü ortada tek bir adamın iki dudağından çıkanın kanun kabul edildiği bir yerde anlamı olmadı. Biz görevimiz neyse vatandaşın faydasına olacak ve sorunu çözecek şeylerde yaptığımız işlerin sorumluluğu gereği inisiyatif alabilirdik. Şimdi korkudan dolayı inisiyatif alamama durumu var. Bunlar yakında çözülecek.”

“75 kreş açıldı, o kadar önemli ki”

İktidarın söylemlerinin doğru olup olmadığına vatandaşın karar verdiğini ifade eden Kaftancıoğlu, “İktidardan bugüne kadar 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' gibi doğru sözden başka doğru söz duymadık. İstanbul'da şu anda büyükşehir belediyesinde 10 metro inşaatı aynı anda devam ediyor. 10 binden fazla kişi çalışıyor. Günlük 1,5 milyon ekmek üretiliyor. Yoksul ilçelerde, öğrencilerin ve ihtiyacı olanların faydalanabileceği kent lokantaları açıldı. 29,5 liraya 4 çeşit yemek veriliyor. 200 bin aşkın çocuğa ücretsiz süt ulaştırılıyor. İBB 7 yurt açtı. 5 binden fazla öğrenci kalıyor. Ayrıca ilçe belediyelerimizin yurtları var. İstanbul'da 75 tane kreş açıldı. O kadar önemli ki bu. 150 kreş açılacak. 525 binden fazla faturalar askıda fatura yöntemiyle ödendi” dedi.

"CHP’nin İstanbul'daki oyu arttı"

Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi borcunun Ekrem İmamoğlu’nun devralmasından bu yana 1 milyar dolar azaldığını söyledi.

Kaftancıoğlu, şöyle devam etti: “Genel başkanımızın talimatı 'asla ve asla şikayet etmeyeceksiniz' vardır. Yoksul olan vatandaşa öncelik tanınıyor. Biz İstanbul'da yerel seçimlere giderken vatandaşta haklı kaygı vardı. Yardımlar kesilecek, İSKİ faturaları PKK'lılara gönderilecek vs. diye. Tam tersi vatandaş hizmetin nasıl eşit, dengeli ve adil kendisine ulaştığını gördü. Vatandaşın CHP ya da CHP'li belediyelere bakışında olumlu anlamda korkunç bir makas var. CHP'nin İstanbul'daki oyu arttı ama Millet İttifakı olarak bende son bilgi yok, yanıltmayayım sizi.”

CHP'ye geçtikten sonra hiçbir kamu bankasının İBB'ye kredi vermediğini ve yatırımlar için yurt dışından kredi aldıklarını anlatan Kaftancıoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Yatırım Başkanlığı kredi başvurularının hiçbirini onaylamadı. İBB'nin borçları artmadı ama Cumhurbaşkanı televizyonda çıkıp 'Ey İmamoğlu hani süt dağıtacaktın' dedi. Oysa İstanbul'daki yoksul ailelere çoktan süt dağıtımı yapılıyordu. İstanbullu gerçekliğin ne olduğunu görüyor” diye konuştu.

“İstanbul'da seçim olsa Ekrem Bey daha yüksek oyla kazanır”

“Kapısını çaldığımız her yerde ekonomik sıkıntı görülüyor” diyen Kaftancıoğlu, vatandaşın “artık değişim şart” dediğini söyledi. Kaftancıoğlu, “Bugün İstanbul'da seçim olsa Ekrem Bey daha yüksek oyla kazanır” diye ekledi.

100 bin kişiye sandık güvenliği eğitimi

Seçim güvenliğine de değinen Kaftancıoğlu, sandık görevlilerinin belirlendiğini ve yaklaşık 100 bin kişiye eğitim verildiğini anlattı. Ayrıca, Türkiye genelinde Millet İttifakı'nın da sandık güvenliği komisyonu bulunduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, “İstanbul'da vatandaşlarımızın seçim güvenliği konusunda en ufak kaygısı olmasın” dedi.

Kaftancıoğlu, vatandaşlara “Lütfen sandığa gidip oy versinler. Fark ne kadar büyük olursa kötü niyetli insanların onu o kadar çalmaları ve sonucu değiştirmeleri zor olur” diye ekledi.

Kaftancıoğlu, Muharrem İnce’nin adaylığıyla ilgili soru üzerine ise “Başka bir siyasi partinin genel başkanının iddiaları üzerinden, sizin iddianız üzerinden bağımsız yorum yapmayı doğru bulmam. Seçim birinci turda biter, onu söyleyeyim” dedi.

"Siyasi yasaklı olmasaydım bile aday olmayacaktım"

Kaftancıoğlu, “Ben siyasi yasaklı olmasam bile bugüne kadar bulunduğum hiçbir yere tercih edilerek gitmedim. Örgütlü mücadelelerdeki seçimlere inandım. Bugünlerde milletvekili tercihlerim genel merkezle yapıldı. Zaten siyasi yasaklı olmasam bile aday olmayacaktım. Seçmen lütfen sandığa gitsin. Hangi partiye verdiğinin hiçbir önemi yok. Ahlaklı, adaletli kimin olduğunu düşünüyorsa, kul hakkını kim yemiyor diye düşünüyorsa ona oy versin. Seçmen ve özellikle genç seçmenler lütfen yarına dair sözü olanlara baksınlar” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika