Kaftancıoğlu: Ülkenin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok

Kaftancıoğlu: Ülkenin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, birçok sorunun kaynağının aslında politik olduğunu belirterek, "Sağlığın sorunlarının çözümüne de doğru bir politik bakışla, doğru bir anlayış ortaya koyup, çözüm önerilerini o zeminde tartışmak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı Sağlık Komisyonu tarafından "İstanbul'dan Türkiye'ye Sağlık Alanının Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştaya, CHP Parti Meclisi üyesi Burhan Şenatalar, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve CHP İstanbul İl yöneticileri katıldı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ve Covid-19 pandemisinde hayatını kaybeden sağlık emekçileri için saygı duruşu ile başlayan çalışayın açılış konuşmasını CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu yaptı.

Kaftancıoğlu şunları söyledi:

“ÜLKENİN ÇÖZÜLMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOK"

"Ülkenin bilgi, birikim, planlama ve deneyimle birlikte çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Mesele soruna nereden baktığınız ve sorunu nasıl çözmeye kalktığınızla ilgili bir durum aslında. Yoksa bu memlekette yaşadığımız bütün sorunlar gibi sağlık sorunu da doğru bir bakışla sorunu merkezine alan, sorunla birlikte çözecek olanları ve insanı da merkeze koyan bir şekilde ele alınıp planlı programlı bir şekilde süreç yürütüldüğünde rahatlıkla çözülecektir.

"BİRÇOK SORUNUN KAYNAĞI ASLINDA POLİTİK"

Her bir yol arkadaşımızın, akademisyenlerimizin, meslektaşlarımın sağlık alanındaki sorunlara bilimsel, akılcı yaklaşan ve çalıştaya katkı koyan bütün herkesin akıttığı tere sağlık diyorum. ‘İstanbul'dan Türkiye'ye Sağlık Alanının Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı’ yapılmasını özellikle çok istemiştim. Çünkü birçok sorunun kaynağı aslında politiktir. Sağlığın sorunlarının çözümüne de doğru bir politik bakışla, doğru bir anlayış ortaya koyup, çözüm önerilerini o zeminde tartışmak gerektiğini düşünüyorum. O nedenle İstanbul’da gerçekleşecek olan bu çalıştayımızın çıktılarının genel merkez sağlık politikalarımıza da büyük oranda katkı sunacağına inanıyorum.” (ANKA)

Politika