Darp etti, savcılık serbest bıraktı, boşanma sürecinde olduğu kadını öldürdü

Darp etti, savcılık serbest bıraktı, boşanma sürecinde olduğu kadını öldürdü
Kahramanmaraş'ta Mehtap Kırlangıç isimli kadın boşanma sürecine olduğu Erkan Kırlangıç tarafından katledildi. Mehtap Kırlangıç'ın geçen ay Erkan Kırlangıç tarafından darp edildiği ve savcılığın Kırlangıç'ı serbest bıraktığı öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta Mehtap Kırlangıç isimli kadın boşanma sürecine olduğu Erkan Kırlangıç tarafından öldürüldü. Mehtap Kırlangıç'ın geçen ay Erkan Kırlangıç tarafından darp edildiği ve savcılığın Kırlangıç'ı serbest bıraktığı öğrenildi.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme tartışmaları sürerken bir kadın daha, hakkında uzaklaştırma kararı verilen ve boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürüldü.

Kahramanmaraş'ta Mehtap Kırlangıç isimli kadın, boşanma sürecinde olduğu Erkan Kırlangıç tarafından ruhsatlı tabanca ile öldürüldü. Mehtap Kırlangıç, geçen ay Erkan Kırlangıç tarafından darp edilmişti. Erkan Kırlangıç hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti. Savcılık, Erkan Kırlangıç'ı serbest bırakmıştı. 

KIRLANGIÇ'IN AVUKATI: AKP HÜKÜMETİ KADINLARI KORUYAMIYOR

Mehtap Kırlangıç'ın avukatı Taylan Barış Arslan, "AKP hükümeti kadınları koruyamadığı gibi kadınlar ve toplum için önemli olan İstanbul Sözleşmesi'nden de vazgeçerek bir kez daha kadın erkek eşitliğini istemediklerini, kadın cinayetleri ve aile içi şiddet konusunda önlem alamayan samimiyetsiz olduklarını ortaya koymuşlardır" dedi.

CHP'Lİ ÖZTUNÇ: GEÇEN AY DARP EDİLMİŞ, SAVCILIK SERBEST BIRAKMIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da sosyal medya hesabı üzerinden Mehtap Kırlangıç ile ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Bir kadın cinayeti daha.. Afşinli hemşerim Mehtap Kırlangıç, hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ve boşanma davası süren eşi tarafından dün gece ruhsatlı tabanca ile öldürüldü. Daha gecen ay darp edilmiş ancak savcılık eşini serbest bırakmıştı.” (ANKA)

Gündem