Kaliforniya'daki yangını kontrol edilemiyor: İki kişi yanarak öldü

Kaliforniya'daki yangını kontrol edilemiyor: İki kişi yanarak öldü
ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde cuma günü çıkan yangın 20 bin hektardan daha geniş bir alana yayılırken, alevlerden kaçmaya çalışan iki kişinin cansız bedenleri arabalarında bulundu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde çıkan yangın cuma gününden bu yana kontrol edilemezken, yanan bir arabanın içinde iki kişinin yanmış bedenleri bulundu. Yangının rotası üzerindeki bir patikada bulunan araçta ölenlerin kimlikleri, henüz ailelerine haber verilmemiş olması nedeniyle kamuoyuyla paylaşılmadı.

Bölge şerifi Jeremiah LaRue, ölen kişilerin bölgeden kaçmaya çalışırken alevlerin ortasında kalmış göründüğünü söyledi.

McKinney Yangını adı verilen alevler, Oregon eyaleti sınırında Klamath Ulusal Ormanı'na ev sahipliği yapan Siskiyou bölgesinde 20 bin hektardan daha geniş bir alana yayıldı. En az 2 binden fazla kişi bölgeden tahliye edilirken, yüzlerce ağaç yandı; çok sayıda ev ve kritik altyapı hasar gördü.

Yangın söndürme çalışmaları kalın duman nedeniyle sekteye uğramış durumda. Öte yandan, aynı bölgede çıkan iki ayrı yangın nedeniyle de en az 200 kişi evlerinden tahliye edildi. Bu iki yangının da yaklaşık 690 hektar alana yayıldığı belirtildi.

Kaliforniya, iklim krizinden ve orman yangınlarından en çok etkilenen bölgelerden biri. 2020 ve 2021 yıllarında bölgede rekor büyüklükte ormanlık arazi kül oldu.

McKinney Yangını'nın devam ettiği Siskiyou ilçesinde cuma günü acil durum ilan edildi. Bu karar, bölgede yaşayan kişilerin federal yardımlardan faydalanmasının önünü açtı. (Kısa Dalga)

Dünya