Kalp Çarpıntısı kitabına "eşcinsellik" soruşturması

Kalp Çarpıntısı kitabına "eşcinsellik" soruşturması
İki eşcinsel gencin aşk hikayelerini anlatan Kalp Çarpıntısı kitabı hakkında savcılık soruşturma başlattı. Kitapyurdu, D&R ve İdefix ise jet hızıyla kitabın internet satışını durdurdu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iki genç erkeğin aşkını konu alan “Kalp Çarpıntısı” (Heartstopper) kitabı hakkında soruşturma başlattı.

Alice Oseman’ın Charlie ve Nick’in aşklarını ve hayatlarını hem anlatıp hem de çizdiği çizgi romanının ilk üç cildi Yabancı Yayınları etiketiyle bu yıl Türkçeleştirildi.

Kaos GL'de yer alan habere göre, dünya çapında beğeni toplayan çizgi roman serisinin üçüncü cildi yayınlandıktan hemen sonra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı homofobik nefretle hareket etti ve soruşturma başlattı. Soruşturmanın gerekçesinde de homofobik ifadeler yer aldı:

“Kitapta lise çağındaki çocukların olduğu, iki erkeğin eşcinselliğe yöneldiği, aralarında müstehcen anların bulunduğu ve kitap üzerinde yaş sınırlaması olmadığı”

“Müstehcenlik” iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında yayınevi yetkilisinin ifadesi alınacak. Savcılık ayrıca Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’ndan bilirkişi raporu istedi.

Kitapyurdu, D&R ve İdefix’ten jet hızıyla sansür!

Kitapyurdu, Idefix ve D&R siteleri Kalp Çarpıntısı serisinin kitaplarını çevrimiçi satıştan kaldırdı. Kitabı satış sitelerinden aradığınızda “Stokta yok” ifadesi ile karşılaşıyorsunuz. Öte yandan Google üzerinden arandığında “404 Aradığın içeriğe şu an ulaşamıyoruz. Sayfa kaldırılmış veya değiştirilmiş olabilir. Aşağıda senin için önerdiğimiz başlıklara göz atmak ister misin?” uyarısı çıkıyor.

Kalp Çarpıntısı hakkında

Toplamda 5 kitaptan oluşan çizgi roman serisi, orijinal dilinde 2016 yılında yayımlanmaya başladı. Serinin Türkçe baskıları ise Haziran 2021’den beri Yabancı Yayınları tarafından gerçekleştiriliyor.

Kalp Çarpıntısı’nın ilk kitabının arka kapağından:

“İki genç tanışırlar.

Dost olurlar.

Ve sonra aşk başlar.

Charlie ve Nick aynı okula gitseler de daha önce hiç karşılaşmamışlardı… bir gün aynı sırada oturmaya başlayıncaya kadar. Daha ilk hafta bitmeden ayrılmaz ikili olmuşlardı bile.

Fakat Charlie, hiç şansı olmadığını bilmesine rağmen Nick’e çok fena tutulmuştu. Her ikisi de hislerini sorgulamaya başlarken, aşkın onlara bir sürprizi vardı.”

Gündem