Kamala Harris, yeterli delege desteğini kazandı

Kamala Harris, yeterli delege desteğini kazandı
Kamala Harris, Demokrat Parti'nin resmen başkan adayı olmak için yeterli delege desteğini kazandı

Kısa Dalga - ABD Başkanı Biden çekilme kararının ve kendisini desteklediğini açıklamasının ardından ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, aralarında memleketi Kaliforniya'dan yüzlercesinin de bulunduğu delegelerden yeterli desteği aldıktan sonra Demokrat Parti'nin "adaylığını resmen kabul etmeyi" dört gözle beklediğini söyledi.

Harris, "Başkanlık için kampanyamı duyurduğumda, dışarı çıkıp bu adaylığı kazanmayı amaçladığımı söylemiştim" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu gece, partimizin adayı olmak için gereken geniş desteği sağlamış olmaktan gurur duyuyorum ve Kaliforniya'nın bir kızı olarak, kendi eyaletimin delegasyonunun kampanyamızı zirveye taşımaya yardımcı olmasından gurur duyuyorum. Yakında adaylığı resmen kabul etmeyi dört gözle bekliyorum."

Pelosi: Yeterli delege desteği kazandı

Kongre'de San Francisco'yu temsil eden Nancy Pelosi, Kaliforniya delegasyonunun desteğiyle Harris'in Ağustos ayında Demokratların başkan adaylığını kazanmaya yetecek kadar delege kazandığını açıkladı.

Üst düzey Demokratlar, pazartesi günü erken saatlerde Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump'ı yenme çabalarında Harris'i desteklemek üzere bir araya geldi.

Harris, Beyaz Saray'a çıkmak için yürüttüğü kampanya hız kazanırken salı günü Wisconsin eyaletine gitti. Milwaukee'deki etkinlik, Harris'in adaylığını açıklamasından bu yana ilk tam teşekküllü kampanya etkinliği olacak.

"Bu seçim iki farklı vizyon arasında net bir seçim sunacak" diyen Harris, şöyle devam etti:

"Donald Trump ülkemizi, çoğumuzun tam özgürlüklere ve eşit haklara sahip olmadığı bir döneme geri götürmek istiyor. Ben ise demokrasimizi güçlendiren, üreme özgürlüğünü koruyan ve herkesin sadece geçinmek için değil, ilerlemek için de fırsatlara sahip olmasını sağlayan bir geleceğe inanıyorum"

AP anketi

AP'nin yaptığı resmî olmayan sayıma göre Harris, 2 bin 668 delegeye sahip ve ilk oylamada adaylığı garantilemek için gereken bin 976 basit çoğunluğun çok ötesinde. Delegeler 7 Ağustos'tan önce hala fikirlerini değiştirebilirler ancak AP anketinde başka hiç kimse oy almadı ve 57 delege kararsız olduğunu söyledi.

Demokratik Ulusal Komite Başkanı Jaime Harrison, partinin 7 Ağustos'a kadar bir başkan adayı çıkaracağı sözünü verdi. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya