Kamera görüntüleri ortaya çıkardı! Bakımevinde işkenceyle ölüme bakanlıktan inceleme

Kamera görüntüleri ortaya çıkardı! Bakımevinde işkenceyle ölüme bakanlıktan inceleme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın; otizmli Mehmet Eres’in (20) İstanbul Büyükçekmece’de kaldığı özel bir bakımevinde işkence ve kötü muamele sonucu hayatını kaybettiği iddiaları ile ilgili olarak idari inceleme başlattığı duyuruldu.

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan özel bir bakım evinde kalan 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres 23 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetmişti. Çocuklarının doğal sebeplerle hayatını kaybettiğini düşünen aile, gizli bir numara tarafından telefonla aranarak ölümün şüpheli olduğu mesajını aldıktan sonra söz konusu özel bakımevinden o geceye ait kamera görüntülerini istedi. Savcılık kanalıyla ulaştıkları görüntüleri izleyen aile, çocuklarının hasta bakıcı tarafından, hemşirenin gözü önünde sandalyeye bağlanarak işkenceye maruz kaldığını ve darp edildiğini gördü.

AİLE BAKANLIĞI İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ölümün haberleştirilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuyla ilgili idari soruşturma başlattığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

“Özel bir bakım merkezinde meydana gelen olayın hemen ardından Bakanımız sayın Derya Yanık’ın talimatı ile idari soruşturma başlatılmıştır. Habere konu olan özel bakım merkezinden, yaşanan hadise ile ilgili tüm bilgi ve belgeler istenmiş, konunun yerinde ve ivedi bir şekilde araştırılması için Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzden bir şube müdürü ve bir meslek elemanı görevlendirilmiştir.

“İHMALİ BULUNANLARIN EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN OLAYIN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Olayla ilgili otopsi raporu beklenmekte olup, bakanlığımız tarafından adli süreç yakından takip edilmektedir. İhmali bulunanların en ağır cezayı alması için olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.” (ANKA)

Gündem