Kameralar bozuk, tutanaklar çelişkili: 'Bu kasıtlı, Gülistan'ın akıbetini çözemiyoruz'

Kameralar bozuk, tutanaklar çelişkili: 'Bu kasıtlı, Gülistan'ın akıbetini çözemiyoruz'
Gülistan Doku dosyasındaki polis tutanaklarının çelişki olduğunu belirten Av. Ali Çimen, "Sadece tek bir noktada değil, tam ulaşabileceğimiz ve çözebileceğimiz noktada bu tutanaklarla önümüze bir barikat kuruluyor" dedi.

3 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, "Gülistan'ın akıbetinin anlaşılacağına ilişkin noktalarda ya kamera kayıtlarının bozuk olduğu ya o an için orayı görmediği ya da kayıtlı olmadığı, ses kayıtlarının bozuk olduğu söyleniyor. Tutanakların birbirine çelişmesinden kaynaklı, Gülistan'ın akıbetinden bir şey anlayamadık" dedi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan, 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Kentte yapılan aramalardan sonuç alınamazken, son kararnameyle atanan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile İl Emniyet Müdürü Hakan Duman'ın, aileye dosyanın baştan sonra inceleyeceğini belirtmesi, Doku ailesine umut oldu.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen erkek arkadaşı Rusya doğumlu Zeinal A., yaklaşık 2 yıl sonra Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Zeinal A.'nın polis olan babası E.Y. ise başka suçlardan 2,5 yıl hapse çarptırılıp ihraç edilmişti.

Kameralar bozuk, tutanaklar çelişkili

DHA'nın haberine göre, dosyaya dair açıklamalarda bulunan Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, Gülistan Doku'nun akıbetinin anlaşılacağı noktalardaki kameraların işlevsiz olduğuna dikkat çekerek, ayrıca emniyet tutanaklarının çelişkili olduğunu belirtti.

Çimen, şöyle konuştu:

"Tutulan tutanakların birbirleriyle çelişkisi var. Gülistan'ın akıbetinin anlaşılacağına ilişkin olan noktalarda ya kamera kayıtlarının bozuk olduğu ya o an için orayı görmediği ya da kayıtlı olmadığı, ses kayıtlarının bozuk olduğunu söylüyor. Bu bozukluğun daha önceden mi kaynaklandığı, buna ilişkin tutanak olup olmadığı dosyanın içerisinde yok. Sonradan yapılmışsa o yapıldığına ilişkin tutanak dosyada yok. Yani Gülistan'ın akıbetinin anlaşılacağı noktalarda hep bir aksilikle karşılaşmışız.

"Gülistan'ın baş şüphelinin evine 1 gün önce girdiğine dair güvelik kameraları var ve kayıtta. Bu dosyada var ama 1 gün sonra baş şüphelinin hareketlerini tespit etmemize yarayacak o kameralar o gün orayı görmüyor. Bir de Gülistan 4 Ocak 2020 gecesi orada alıkonulmuştu. Oraya giden kirpi tipi araçla ses kaydı ve güvenlik kamera kaydı da yapılır. Ama diyorlar ki o gün çalışmıyor, bozuktur.

"Bilinçli ve kasıtlı"

"Bu yönüyle tutanakların birbirine çelişmesinden kaynaklı, biz Gülistan'ın akıbetinden bir şey anlayamadık. Bunun basit olduğunu ben düşünmüyorum. Bu bilinçli ve kasıtlıdır. Bir gün önce kamera çalışıyorsa ve diğer gün çalışmıyorsa ne diyebiliriz?

"Üniversiteyi gören kameralar var. Orada kamera çalışır vaziyette ama o gün köprünün üzerine gittiğinde, diyor ki, burada çalışmıyor. Neden çalışmıyor, bilmiyoruz. Bunların ciddi anlamda araştırılması lazım. Sadece tek bir noktada değil, tam ulaşabileceğimiz ve çözebileceğimiz noktada bu tutanaklarla önümüze bir barikat kuruluyor. Çünkü ilerisini göremiyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem