Kamuda 600 bin sözleşmeli için kadro çalışmasında sona gelindi

Kamuda 600 bin sözleşmeli için kadro çalışmasında sona gelindi
Bakan Bilgin, " Sözleşmeli personel, geçici işçiler, diğer sorunları açıklayacağız. Aralık ayının ilk haftasında çalışma biter bitmez de meclise intikal ettireceğiz" dedi.

Devlet kurumlarında çalışan 600 bin sözleşmeli personel için kadro düzenlemesinde sona gelindi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen yönetimi 6 Ekim'de bir aya gelmişti. Memur-Sen yönetiminin sözleşmelilere kadro konusundaki raporlarını sundu ve taleplerini iletti.

300 bini öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi olmak üzere kamuda 550 bin civarında sözleşmeli personel bulunduğunu ifade eden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Temel talebimiz, kamudaki sözleşmeli çalışanların kadroya alınması. Geçmişte bu konuda adımlar atıldı. 2011 ve 2013'te 4/B'li sözleşmeli personel kadroya alındı. TEDAŞ, Türkiye Şeker Fabrikaları ve benzeri kurum ve kuruluşlara işçi statüsünde alınan ancak memurların yapması gereken işleri yapan işçilerin de (mühendis, mimar, avukat vb) memur kadrosuna geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.

3 yılı dolduran sözleşmelilerin kadroya geçecekleri, 3 yıldan az süresi olanlar ise 3 yıl sonunda kadroya geçecekleri düşünülüyor.

Bir diğer taslak çalışmasında ise süreli süresiz herkesin kadroya geçmesi öngörülüyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sayıları 600 bine yaklaşan personelin kadroya geçirilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Bakan Bilgin dünkü açıklamasında ise sözleşmeli personelle ilgili " Sözleşmeli personel, geçici işçiler, diğer sorunları açıklayacağız. Aralık ayının ilk haftasında çalışma biter bitmez de meclise intikal ettireceğiz" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi