Kan grubunuz kişiliğinizin aynasıymış! Kan grubunuza göre bakın nasıl bir insansınız...

Kan grubunuz kişiliğinizin aynasıymış! Kan grubunuza göre bakın nasıl bir insansınız...
Kan grubunun kişilik üzerinde etkisi olduğu yönündeki inanç, Japon bilim insanları tarafından paylaşılan bir makaleyle başladı.

Kan grubunun kişilik üzerinde etkisi olduğu yönündeki inanç, Japon bilim adamı Takeji Furukawa'nın 1930'larda yayınladığı bir makaleyle başladı. O zamandan beri birçok insan, kan gruplarının kişilik özellikleri üzerinde etkili olduğuna inanmaktadır. Peki, kan grubunuza göre nasıl bir insansınız?

İşte, Japon profesöre göre kan grubunun kişiliğimiz üzerindeki etkileri…

A Grubu

Ciddi, yaratıcı, mantıklı, içine kapanık, sabırlı ve sorumlu, inatçı ve gergin

B Grubu

Tutkulu, doğal, yaratıcı, güçlü, bencil, sorumsuz, affetmeyen ve dengesiz

65e5af449ee79329-w1200xh675.jpg

AB Grubu

Soğukkanlı, kontrollü, rasyonel, uyarlanabilir, eleştirel, kararsız, unutkan ve sorumsuz

0 Grubu

Kendine güvenen, kararlı, iradeli, sezgisel, benmerkezci, soğuk, öngörülemez ve potansiyel bir işkolik

KAN GRUBU NASIL BELİRLENİYOR?

Kan grubu belirleme, kişinin kan dolaşımındaki kırmızı kan hücrelerinin yüzeyinde bulunan antijenlere göre yapılan bir testtir. Kan grubu belirleme işlemi genellikle doğumdan hemen sonra yapılır ve kişinin ömür boyu aynı kalır.

Kan gruplarını belirlemede kullanılan ana antijenler A ve B'dir. Bir kişinin kan grubu A ise, kırmızı kan hücrelerinin yüzeyinde sadece A antijeni bulunur. Benzer şekilde, kan grubu B olan bir kişide sadece B antijeni bulunur. Kan grubu AB olan kişide ise hem A hem de B antijenleri bulunur. Kan grubu 0 olan kişide ise ne A ne de B antijeni bulunmaz.

Kan grubu belirleme testi genellikle bir damardan alınan kan örneğiyle yapılır. Laboratuvar ortamında bu kan örneği üzerinde yapılan testlerle, kanın hangi antijenlere sahip olduğu belirlenir.

Kaynak: Ensonhaber.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam