Kanada'da oturum süresi dolan İranlı akademisyenin 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyor

Kanada'da oturum süresi dolan İranlı akademisyenin 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyor
Kanada'da oturum süresi dolduğu için vize başvurusu kabul edilmeyen İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyor. Kaviani İran'a geri dönmek istemiyor.

Kanada'da oturum süresi dolduğu için vize başvurusu kabul edilmeyen İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani İran'a da geri dönmek istemedi. Ankara'dan vize başvurusu yapan akademisyenin buradan da ret cevabı aldı. Bunun üzerine İstanbul'a geri dönen akademisyen yaklaşık 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda hayatını sürdürüyor.

DHA'nın haberine göre Kanada Toronto'da hayatını sürdüren ve oturum süresi dolan İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, ülkesi İran'a geri döndü. İddiaya göre buradan Kanada'ya gitmek için vize başvurusunda bulunan akademisyen ret cevabı aldı. Bu kez Gürbulak Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapan Kaviani Kanada'ya yeniden vize başvurusu yapmak için Ankaraya gitti. Buradan da ret cevabı alan Dr. Kaviani İstanbul Havalimanı'na geri döndü.

Kanada'ya gidemeyen, İran'a da geri dönmek istemeyen yolcu İstanbul Havalimanı'nda yaşamaya başladı. Terminalde yolcu bekleme alanlarında uyuyan, Dr. Kaviani yaklaşık 2 aydır havalimanında kalıyor.

Bir valiz ve bir çantayla vize alanlarında yolcularla birlikte oturan İranlı akademisyene personel yardımcı olmaya çalışıyor. Görüntülendiğini fark edince "Fotoğrafımı çekme" " Bana saygı duymuyorsun" diyen kadın akademisyenin polis ekipleri tarafından terminalden çıkartılıp uygun bir yere yerleştirileceği öğrenildi. (Kısa Dalga)

Gündem